Translate

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Η 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

 Με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων τίμησε την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, καθώς και την διακοσιοστή  επέτειο από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.  

            Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε την θεία λειτουργία,  στην οποία διάβασε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου προς τον λαό για την ημέρα της διπλής εορτής του Ευαγγελισμού και του Ελληνισμού. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Δοξολογία, με την συμμετοχή της Περιφερειάρχου κ. Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, των βουλευτών κ. Αλέξανδρου Αυλωνίτη και Δημήτρη Μπιάγκη, της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας κ. Μερόπης Υδραίου, της Αντιπεριφερειάρχου κ. Μελίτας Ανδριώτη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημητρίου Μεταλληνού, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Πέτρου Αγγελόπουλου, καθώς και των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών του τόπου.  Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε η εκπαιδευτικός κ. Ελένη Βουσολίνου, διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας, η σημαία του οποίου εκπροσώπησε την εκπαιδευτική κοινότητα.  

            Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση  στο ηρώο του παλαιού λιμανιού και στο  μνημείο του Πρώτου Κυβερνήτη της Χώρας μας, Ιωάννη Καποδίστρια.

             Μετά τις εκδηλώσεις ο κ. Νεκτάριος μετέβη στην Ιερά Μονή Πλατυτέρας, όπου τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Κερκύρας Πολυκάρπου, ο οποίος εκοιμήθη εν Κυρίω στις 25 Μαρτίου 1984.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: