Translate

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Χειροτονία νέου διακόνου στη Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος την Κυριακή Ε’ Λουκά  λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος  Σαρόκου, όπου και χειροτόνησε εις διάκονο τον κ. Χρήστο Βραχλιώτη, οδοντίατρο αλλά και ιεροψάλτη του ως άνω Ιερού ναού. Ο νέος διάκονος είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων, ζώντας χριστιανική ζωή και ποθώντας την ιερωσύνη από την παιδική του ηλικία.

Κατά την χειροτονία ο νεοχειροτονούμενος  προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο και ευχαριστώντας το Θεό για όλες τις ευεργεσίες τις οποίες του επεφύλαξε ο Θεός στη ζωή του και έφθασε στη ωριμότατη στιγμή της ηλικίας του να υπηρετήσει το ιερό θυσιαστήριο με αυταπάρνηση. Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τον χειροτονούμενο του υπέμνησε την μεγάλη ευθύνη και το βάρος της ιερωσύνης, το οποίο καλείτε να τιμήσει και να ανταποκριθεί στη τιμητική πρόσκληση που του εγένετο από τον Κύριο μας Ιησού Χριστό. Η εποχή κατά την οποία εκλήθη είναι οι δυσκολότερες των εποχών που ο πειρασμός της εκκοσμίκευσης είναι προκλητικός για τον σύγχρονο ιερέα. Οι τιμές του παρελθόντος στη ιερωσύνη αλλά και κατ΄επέκταση προς την εκκλησία έχουν ανεπιστρεπτί χαθεί. Σήμερα χρειάζεται με περισσή δύναμη ο ιερέας να αίρει τον σταυρό της ιερωσύνης μέσα σε πολυποίκιλα αντίθετα ρεύματα της εποχής και να είναι οπλισμένος με την Χάρι του Θεού, την βαθιά πίστη και την προσήλωση στο έργο που του ανατίθεται από το Θεό.

Στη σημερινή αποστολική περικοπή όταν ο Απόστολος Παύλος προσευχήθηκε στον Κύριο να του πάρει τον πειρασμό της ασθένειας, ο ίδιος ο Κύριος  του απάντησε ότι η Χάρις που του έχει εμπιστευτεί, φανερώνεται μέσα από την ασθένεια και τον ενισχύει στο έργο το οποίο του ανετέθει. Μην σταματήσεις λοιπόν στις μικρότητες της παρούσης ζωής και τις ασθένειες, είτε τις σωματικές είτε ακόμη και τις πνευματικές, γιατί η Χάρις του Θεού θα είναι εκείνη η οποία θα σε ενισχύει στο έργο που σου ανέθεσε. Η Παναγία μας, ο Άγιος Σπυρίδωνας, αλλά και όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας θα είναι οι προστάτες σου που θα σε οδηγούν στη νέα ιερατική σου ζωή. 


















Δεν υπάρχουν σχόλια: