Translate

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Η Εορτή της Αγίας Αγάθης στoν Ζυγό


Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. της Αγίας Αγάθης στο χωριό Ζυγός.
Στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος αναφερόμενος στην Αγία Αγάθη, υπογράμμισε πως εκείνη θυσιάστηκε για την αγάπη του Χριστού, ανταποδίδοντας κάθε τι που της πρόσφερε ο Κύριος. Της πρόσφερε το υπέρτατο δώρο, τη σωτηρία. Αυτό το οποίο δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να κατανοήσουν, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή, διότι κυριαρχεί η θεώρηση της ζωής ως χρόνου για την απόκτηση υλικών αγαθών. Όταν όμως έρχονται οι δοκιμασίες όπως λ.χ. η ασθένεια, η ανέχεια, μα κυρίως ο θάνατος, τότε ο άνθρωπος τρομοκρατείται στην ιδέα και μόνο του εκμηδενισμού του. Από την άλλη μεριά ο ίδιος ο Θεός έχει δώσει στους ανθρώπους τη δυνατότητα της υπέρβασης του θανάτου, καλώντας τους δια της πίστεως στην Ανάστασή Του, να ζήσουν την αιωνιότητα και την Αγιότητα.
Αυτόν ακριβώς το δρόμο, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, τον οποίο ακολούθησε και η Αγία Αγάθη. Αν και προήρχετο από πλούσια οικογένεια, εντούτοις καταφρόνησε τόσο τα υλικά αγαθά, όσο και τις κοσμικές τιμές. Ακόμα και ενώπιον του Ρωμαίου Αυτοκράτορα, η Αγία Αγάθη ομολόγησε μςε παρρησία τον αληθινό Θεό. Υπέμεινε τα βασανιστήρια, μέσα από την πίστη και τη Χάρη που της έδωσε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός. Όπως μας πληροφορεί ο Απόστολος Παύλος, με την ενσάρκωση του Χριστού, ήρθε η Χάρις στον κόσμο. Αυτή η Χάρις αποτελεί Άκτιστη ενέργεια του Θεού. Όταν αποδέχεται ο άνθρωπος τη Χάρη, τότε μεταμορφώνεται και πορεύεται στην κατά Θεόν ζωή, η οποία περικλύει την αγάπη, την ειρήνη και τη δικαιοσύνη.
Εν κατακλείδι ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι σήμερα βάλλεται η ενότητα της Εκκλησία μας, από ανθρώπους του ψέματος και της κολακίας. Οι πιστοί Χριστιανοί όμως θα πρέπει να αντέξουμε δια της πίστεως και της ενότητας που ο ίδιος ο Παράκλητος χορηγεί, δοξολογώντας τον Τριαδικό Θεό μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο της ενορίας π. Ευστάθιο Τζώρα.






Δεν υπάρχουν σχόλια: