Translate

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Κοπή Βασιλόπιτας της Ένωσης Χριστιανών Επιστημόνων της Ι.Μ. Κερκύρας


Το απόγευμα της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα της Ένωσης Χριστιανών Επιστημόνων της Ιεράς Μητροπόλεως, στο Πνευματικό Κέντρο.
Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Νεκτάριος, προέτρεψε τα μέλη της Ενώσεως να μιμηθούν το Μέγα Βασίλειο, έναν άνθρωπο πανεπιστήμονα που σπούδασε τόσο τη θύραθεν, μα κυρίως την κατά Θεόν Σοφίαν. Είχε κατανοήσει ακριβώς τι προσφέρει ο Κύριός μας στη ζωή του ανθρώπου και τη μεταμορφώνει. Δυστυχώς όμως αυτή τη Σοφία οι σημερινοί άνθρωποι την καταφρονούμε, διαγράφοντας τα πάντα και χάνοντας τον πνευματικό μας προσανατολισμό. Στο σημείο αυτό έγκειται και η τεράστια ευθύνη των μεγαλύτερων ηλικιακά ανθρώπων, που είναι και οι υπεύθυνοι της κρίσης που ταλανίζει την πατρίδα μας.
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Τριαδικός Θεός να φωτίζει τα διαβήματα των Μελών της Ενώσεως.
Εν συνεχεία το λόγο πήρε η Πρόεδρος της Ενώσεως Χριστιανών Επιστημόνων κα Ελισάβετ Κογεβίνα, η οποία αφού ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο ευχήθηκε και εκείνη με τη σειρά της καλή χρονιά.
Ακολούθως η κα Ελένη Βουσολίνου – Ανυφαντή, Δρ. Ιστορίας, ανέπτυξε την ομιλία της με θέμα “ Ιωάννης Καποδίστριας : Ο πραγματιστής της ελληνικής υποθέσεως μέσω της εκπαίδευσης και ασφάλειας “. Παρουσιάστηκε η πολυσχιδής προσωπικότητα του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος και τα μακρόπνοα σχέδιά του για τη θεμελίωση ενός κράτους δικαίου, με φροντίδα στον πάσχοντα άνθρωπο και κυρίως παροχή Χριστιανικής Ορθόδοξης παιδείας για τους νέους. Η άνανδρη όμως δολοφονία του δεν επέτρεψε, την υλοποίηση του οράματος του Ιωάννη Καποδίστρια, που συνεχίζει εντούτοις να αποτελεί παρακαταθήκη και για εμάς σήμερα.










Δεν υπάρχουν σχόλια: