Translate

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Η Εορτή του Αγίου Προκοπίου

Το πρωί της Παρασκευής 8 Ιουλίου 2016 τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Προκοπίου, στο ομώνυμο χωριό.
Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Γεωργίου, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Υ.Θ. Πλατυτέρας. Ο π. Τιμόθεος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Προκοπίου, τον οποίο χαρακτήριζε η αγάπη και η πίστη προς τον Ιησού Χριστό. Για αυτήν του την πίστη οδηγήθηκε τόσο εκείνος, όσο και η μητέρα του Αγία Θεοδοσία στο μαρτύριο, ομολογώντας τον Τριαδικό Θεό. Οι εχθροί του ανθρώπου που ζει κατά Θεόν είναι δύο, ο διάβολος και το κοσμικό πνεύμα, τα οποία προσπαθούν με κάθε είδους επιθέσεις, να εμποδίζουν την πορεία του Χριστιανού, προς την εν Χριστώ ένωσή του. Στον αγώνα του αυτόν ο άνθρωπος δεν είναι μόνος. Έχει μαζί του το νικητή του θανάτου τον Ιησού Χριστό, αλλά και ως όπλα του τα Χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος.
Καταλήγοντας ο π. Τιμόθεος προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν τον Άγιο Προκόπιο, στην πίστη και την αγάπη του προς το Χριστό, παλεύοντας κατά του εγωισμού, της κενοδοξίας και της υπερηφάνειας.















Δεν υπάρχουν σχόλια: