Translate

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Η Εορτή της Αγίας Κυριακής στην Ιερά Μονή Κουραμάδων


Τελέστηκε το πρωί της Πέμπτης 7 Ιουλίου 2016 ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο καθολικό της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής της Αγίας Κυριακής Κουραμάδων, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Αγίας Μάρτυρος Κυριακής, η οποία θυσίασε την ίδια της τη ζωή, για την αγάπη της προς τον Νυμφίο της ψυχής της, τον Κύριό μας, τον Ιησού Χριστό. Οι Άγιοι της Πίστεώς μας αποτελούν τους ζωντανούς καρπούς του Παναγίου Πνεύματος. Είναι οι άνθρωποι εκείνοι, που συνειδητοποιώντας την αμαρτωλότητά τους, τοποθέτησαν ως οδηγό της ζωής τους το Χριστό. Η αγάπη τους για Εκείνον ήταν τέτοια, ώστε δεν ολιγοψύχησαν, ακόμα και μπροστά στο θάνατο. Οι Άγιοι είναι τα παραδείγματα, που καλούμαστε να μιμηθούμε και εμείς σήμερα, να διδαχθούμε από την μαρτυρία Πίστεώς τους, τόσο την εν αίματι, όσο και την εν συνειδήσει, σε έναν κόσμο που αρνείται τον Θεό και οδηγείται στην καταστροφή.
Ακόμη ο κ. Νεκτάριος εξήρε το πνευματικό έργο των πατέρων της Αδελφότητας της Αγίας Κυριακής, οι οποίοι με πολλή αγάπη, αλλά και κόπο δημιούργησαν εκ θεμελίων τη Μονή, αποτελώντας μια πνευματική όαση και δίδοντας πνευματική ενίσχυση και παρηγορία στους ανθρώπους.




Δεν υπάρχουν σχόλια: