Translate

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΛΑΜΠΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΟΡΟΥΣ


Τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης 27 Ιουλίου 2016 ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν του Αγίου Παντελεήμονος Όρους στην βόρεια Κέρκυρα, ιεορυργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του προς τους πιστούς ανέλυσε το Αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας, από την Β’ Προς Τιμόθεον Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, όπου ο Άγιος Παύλος ζητά από τον Επίσκοπο Εφέσου και μαθητή του Τιμόθεο, όσα του είχε διδάξει για τον Ιησού Χριστό, να τα διδάξει και εκείνος με τη σειρά του στο ποίμνιο που του ενεπιστεύθη ο Κύριος. Ακόμη ζητά από τον Τιμόθεο να κακοπαθήσει ως καλός στρατιώτης του Χριστού. Η κακοπάθεια αποτελεί ίδιον των ανθρώπων εκείνων που φέρουν τα στίγματα του Σταυρού στη ζωή τους. Τέλος ο Απόστολος Παύλος λέγει στον Τιμόθεο, ότι ο λόγος του Θεού ου δέδεται, αλλά αντιθέτως διαχέεται και η αλήθεια Του εξαπλώνεται εις τον κόσμο.
Επιπροσθέτως ο κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα λέγοντας ότι τις ανωτέρω νουθεσίες του Αποστόλου Παύλου τις έκανε πράξη στη δική του ζωή. Υπήρξε ιατρός ψυχών και σωμάτων. Όσα διδάχθηκε από τον πνευματικό του πατέρα τον Άγιο Ερμόλαο, δεν τα κράτησε για τον εαυτό του, αλλά έγινε και διδάσκαλος στους ανθρώπους. Ακόμη ο Άγιος Παντελεήμων ομολόγησε και κακοπάθησε για την πίστη του στον Ιησού Χριστό.
Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η μοναδική λύτρωση και σωτηρία βρίσκεται εντός της Εκκλησίας μας, όπου δίδεται η Άκτιστη Χάρις του Τριαδικού Θεού, μέσω των Μυστηρίων. Εντός της Εκκλησίας ο άνθρωπος ξαναβρίσκει την απολεσθείσα ταυτότητά του, όπου ο “πολιτισμός” της δύσεως του άκρατου υλισμού και της φιληδονίας, έχει μετατρέψει τον κατ’εικόνα Θεού άνθρωπο σε μονάδα. Χρειάζεται οι πιστοί να αποκτήσουν αγωνιστικό πνεύμα, όπως οι Άγιοι της Πίστεώς μας, ομολογώντας τον εν Τριάδι προσκυνούμενο Θεό, συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Κερκύρας.



  


 
 

                            

 

 

 



 





 











Δεν υπάρχουν σχόλια: