Translate

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος ιερούργησε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Υ.Θ. Παλαιοκαστρίτσης.



Την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Υ.Θ. Παλαιοκαστρίτσης.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας ανέλυσε την Αποστολική Περικοπή της ημέρας, από τις Πράξεις των Αποστόλων, όπου καθώς προσήρχοντο οι Μαθητές Πέτρος και Ιωάννης στον ναό για να προσευχηθούν βρήκαν έναν άνθρωπο χωλό που ζητούσε ελεημοσύνη. Ο Απόστολος Πέτρος του αποκρίθηκε ότι χρήματα δεν έχουν, αλλά από εκείνο που έχουν θα του δώσουν, την Χάρη δηλαδή του Αγίου Πνεύματος, την οποία τους δώρισε ο Κύριος. Ο άνθρωπος αυτός θεραπεύθηκε αμέσως από τον Πέτρο, στο όνομα του Ιησού Χριστού και άρχισε και πάλι να περπατά. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο από την Χάρη του Παρακλήτου΄ είναι αδύνατον να συγκριθεί με όλα τα πλούτη του κόσμου.
Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η Αποστολική Περικοπή της ημέρας συνδέεται με την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής. Ασθενείς άνθρωποι συνέρρεαν στο μοναστήρι του Μπαλουκλί στην Βασιλεύουσα, όπου έπαιρναν το αγίασμα και θεραπεύονταν όλοι. Έτσι απέδωσαν το θαύμα στην Κυρία Θεοτόκο, η οποία από τότε ονομάζεται Ζωοδόχος Πηγή. Η Παναγία μας δέχθηκε στα παρθενικά Της σπλάχνα την Ζωή, τον Κύριό μας, από την πλευρά του Οποίου, ώσπερ πελεκάν, ανέβλυσαν κρουνοί ζωής για το γένος των βροτών.
Ακόμη ο Μητροπολίτης Κερκύρας εξέφρασε την μεγάλη του ανησυχία και συνάμα προβληματισμό για τις ιαχές πολέμων που πυκνώνουν ανά την υφήλιο, υπογραμμίζοντας ότι είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για την πνευματική ακαταστασία της ανθρωπότητος. Επιχειρήσαμε να αυτονομηθούμε από τον Θεό, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και αποτύχαμε. Τα αποτελέσματα αυτής της συμπεριφοράς τα γευόμαστε καθημερινά.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε όλοι μας εν μετανοία και εν ταπεινώσει να επιστρέψουμε στον Χριστό, τοποθετώντας Τον ως κέντρο στην ζωή μας, διάγοντας παράλληλα βίο πνευματικό, δια πρεσβείων της Υπεραγίας Θεοτόκου και πάντων των Αγίων.









Δεν υπάρχουν σχόλια: