Translate

Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Η Ακολουθία του Νυμφίου στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος



Με κατάνυξη τελέστηκε το εσπέρας της Κυριακής των Βαϊων 1 Απριλίου 2018 η Ακολουθία του Νυμφίου, στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, με την παρουσία πλήθους πιστών.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Κωνσταντάς, Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Κερκύρας, ο οποίος αναφέρθηκε στον Ιωσήφ τον Πάγκαλο που τιμά την Μεγάλη Δευτέρα η Αγία μας Εκκλησία, αλλά και στην ξηρανθείσα από τον Κύριο συκή. Ο μεν Ιωσήφ απετέλεσε προτύπωση του Ιησού Χριστού, καθώς πουλήθηκε από τους αδελφούς του, συκοφαντήθηκε και πολεμήθηκε από τον πονηρό. Η κατανόηση όμως της παρουσίας του αληθινού Θεού στην ζωή του, τον απέτρεψε στο να υποπέσει σε πειρασμό. Ένα ακόμη στοιχείο που ξεχώρισε τον Ιωσήφ ήταν η συγχωρητικότητά του προς όλους εκείνους που τον πολέμησαν. Σχετικά με τη  ξηρανθείσα συκή, ο Κύριος μάς διδάσκει να έχουμε ζωντανούς καρπούς στην  πνευματική μας ζωή, ήτοι την μετάνοια, την συγχωρητικότητα, την ταπείνωση, με κορωνίδα όλων την αγάπη. Χωρίς αυτούς τους καρπούς ο άνθρωπος ομοιάζει με την άκαρπη συκιά, την οποία ο Χριστός καταράστηκε.
Καταλήγοντας ο π. Ιουστίνος προέτρεψε τους πιστούς να βιώνουν στην καθημερινότητά τους την παρουσία του Θεού, που θα συνοδεύεται από τους ζωντανούς καρπούς της πνευματικής ζωής.








Δεν υπάρχουν σχόλια: