Translate

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου στο Μαντούκι




Την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου Μανδουκίου.
Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος εξήρε την βαθιά πίστη και το θάρρος του Αγίου Γεωργίου,  ο οποίος αν και προήρχετο από οικογένεια με ευχέρεια οικονομική και κατείχε στρατιωτικό αξίωμα, εντούτοις απαρνήθηκε όλες τις εγκόσμιες δόξες και πολέμησε  το ψέμα, την πλάνη και την ειδωλολατρία. Τότε, οι ρωμαίοι αυτοκράτορες απαιτούσαν από τους υπηκόους τους να τους λατρεύουν ως επίγειους  θεούς. Από την άλλη μεριά, οι άνθρωποι μη μπορώντας να αποκόψουν τα πάθη τους, τα είχαν προβάλει στους ψευτοθεούς της αρχαιότητας. Ο Άγιος Γεώργιος μέσα σε αυτόν τον ζόφο της πλάνης, όρθωσε το ανάστημά του και ομολόγησε τον Αναστάντα εκ νεκρών Ιησού Χριστό, ως Κύριο και Θεό του. Ο Χριστός είχε προετοιμάσει τους μαθητές Του, σχετικά με τους διωγμούς που θα υφίσταντο, εξαιτίας της πίστεώς τους σε Εκείνον, τον Οποίο οι άρχοντες των Ιουδαίων θανάτωσαν. Η εμπιστοσύνη και η αγάπη στον Θεό, δίδουν δύναμη στον άνθρωπο για να αντέξει στις δοκιμασίες που τον υποβάλουν οι εχθροί της πίστεως. Ακόμη και αν αφαιρέσουν την ζωή του, την ψυχή του δεν μπορούν να την βλάψουν. Την αλήθεια αυτή την διατρανώνει μέσα στους αιώνες το αίμα των Μαρτύρων της αμωμήτου πίστεώς μας.
Επιπροσθέτως ο Μητροπολίτης Κερκύρας σημείωσε ότι και σήμερα δυστυχώς η πίστη στον Χριστό διώκεται. Ο θρησκευτικός βραχίονας της παγκοσμιοποιήσεως, η πανθρησκεία, είναι η σύγχρονη μορφή της ειδωλολατρίας και της πλάνης. Μετά πολλής λύπης βλέπουμε να μυείται η νέα γενιά των Ορθοδόξων Ελλήνων, στον θρησκευτικό συγκρητισμό, μέσα από τα νέα βιβλία των θρησκευτικών. Σε αυτά τα έντυπα, που μονάχα ως “εκτρώματα” μπορούν να χαρακτηριστούν, παρουσιάζεται ο Ενσαρκωμένος Υιός και Λόγος του Θεού, το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, ως ένας πολύ καλός διδάσκαλος που ίδρυσε μιαν ακόμα θρησκεία, δίπλα στον Βούδα και τον Μωάμεθ και απλώς ο άνθρωπος επιλέγει ποιά  θρησκευτική παράδοση τον εκφράζει περισσότερο. Αυτό που συντελείται σήμερα στην πατρίδα μας είναι το μυστήριο της ανομίας. Στα ανωτέρω έρχεται να προστεθεί και η αλλαγή των ταυτοτήτων των Ελλήνων με νέες, οι οποίες θα φέρουν βιομετρικά στοιχεία, αλλά και μικροτσίπ, ώστε όλες οι συναλλαγές του ανθρώπου να καταγράφονται. Οι σχεδιασμοί αυτοί δεν αποσκοπούν σε τίποτε άλλο, παρά στην προετοιμασία της ανθρωπότητος, για να δεχθεί τον υιό της απωλείας, τον Αντίχριστο. Τα διάφορα σατανοκίνητα κέντρα που προωθούν αυτούς τους σχεδιασμούς έχουν δικούς τους ανθρώπους  παντού. Όποιος ομιλεί για τον Χριστό και προειδοποιεί τους πιστούς για όλα αυτά που έρχονται, αυτομάτως χαρακτηρίζεται συνωμοσιολόγος ή στην καλύτερη περίπτωση γραφικός. Έχουμε χρέος ως βαπτισμένοι Χριστιανοί να ομολογούμε την αλήθεια που δεν είναι μια ιδέα, αλλά πρόσωπο, ο Κύριός μας. Προς το παρόν υφιστάμεθα το μαρτύριο της συνειδήσεως, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ομολογήσουμε τον Χριστό και με το αίμα μας.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος, αφού συνεχάρη τους καθητητές του σχολείου που παρέστη στην Θεία Λειτουργία, ζήτησε από τους πιστούς να εντείνουν τον πνευματικό αγώνα που δίνουν, ώστε ο Χριστός να τους ενδυναμώνει, δια πρεσβειών του Αγίου Γεωργίου.











Δεν υπάρχουν σχόλια: