Translate

Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΛΕΚΑ


Την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Υ.Θ. Οδηγήτριας στον Πέλεκα.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, την θεραπεία του σεληνιαζομένου από τον Κύριο. Ο Ιησούς Χριστός χαρακτηρίζει την γενεὰ της εποχής Του άπιστη καὶ διεστραμμένη. Και αναρωτιέται :  ἕως πότε ἔ­­­σομαι μεθ᾿ ὑμῶν; ἕως πότε ἀνέξομαι ὑμῶν; Μετά την θεραπεία του σεληνιαζομένου, οι Μαθητές ρώτησαν τον Κύριο, γιατί οι ίδιοι δεν μπόρεσαν να θεραπεύσουν τον δαιμονισμένο, λαμβάνοντας την απάντηση, για την απιστία τους. Η πίστη είναι εσωτερική δύναμη, η οποία δεν αποκτάται με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά μέσω της προσευχής,της ταπείνωσης και της μετοχής στην Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας. Ο Απόστολος Πέτρος βλέποντας τον Κύριο επί των υδάτων και όσο είχε πίστη, πήγαινε να Τον συναντήσει περπατώντας και αυτός επί της θαλάσσης. Όταν όμως ολιγοπίστησε, καταποντίστηκε. Επίσης ο Απόστολος Παύλος τονίζει ότι η πίστη χωρίς έργα, είναι νεκρή. Και ποιά είναι αυτά τα έργα ; Είναι η αγάπη τόσο προς τον Θεό, όσο και στον αδελφό, η ταπείνωση, η συγχωρητικότητα και ο αγώνας κατά του πειρασμού. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να διατρανώνει ότι πιστεύει στον Χριστό, ενώ ταυτόχρονα ο βίος του δεν συμπλέει κατ’ουδένα τρόπο με τις εντολές του Κυρίου. Ο άνθρωπος αυτός χαρακτηρίζεται ως υποκριτής.
Από την άλλη μεριά, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος,   διεστραμμένη γενεά είναι και η δική μας. Πολλοί άνθρωποι σήμερα αδιαφορούν για την πνευματική ζωή, αλλά παράλληλα και αυτό είναι το θλιβερό, πιστεύουν στα σκοτεινά και πονηρά πνεύματα. Αποστρέφονται και πολεμούν τις Αγγελικές Δυνάμεις, οι οποίες διακονούν τον Θεό και τον άνθρωπο και αποστέλλονται για την σωτηρία μας. Τις τραγικές συνέπειες της συνεργασίας αυτής με τον πονηρό και το σκότος τις βιώνουν καθημερινά οι σύγχρονες κοινωνίες.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να στρέψουν την καρδιά τους  στον Χριστό, ιδίως σήμερα σε μια εποχή διεστρεμμένη και  χωρίς πίστη στον Θεό.














Δεν υπάρχουν σχόλια: