Translate

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Αγιασμός νέου βιβλιοπωλείου της Ι.Μ. Κερκύρας


Το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιουλίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε τον Αγιασμό στο νέο βιβλιοπωλείο “Θαβώρ” της Ιεράς Μητροπόλεως. Το νέο βιβλιοπωλείο μεταφέρθηκε από την πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνος  στην οδό Νικηφόρου Θεοτόκη.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Νεκτάριος αφού εξέφρασε την μεγάλη του χαρά για την ολοκλήρωση των εργασιών του εκκλησιαστικού αυτού καταστήματος, υπογράμμισε ότι πρώτον το να βιοπορούμε είναι ευλογημένο από τον Θεό, χωρίς ωστόσο να αδικούμε. Η τοπική Εκκλησία για τον λόγο ότι έχει  πνευματικές, αλλά και υλικές ανάγκες (πολλούς κοινωνικούς τομείς), με τα όσα χρήματα μπορούν να εξοικονομηθούν, βοηθάει καθημερινά όλους εκείνους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Κανένας δεν έχει βρει την πόρτα της Ιεράς Μητροπόλεως κλειστή. Άλλωστε αυτή ακριβώς ήταν και η εντολή του πνευματικού πατρός του Σεβασμιωτάτου, όταν ο ίδιος ήλθε ως Επίσκοπος στο νησί της Κέρκυρας, κανείς δηλαδή που ζητάει βοήθεια να μην φύγει με χέρια αδειανά.
Κατά δεύτερον, συνέχισε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, το εκκλησιαστικό κατάστημα της Ιεράς Μητροπόλεως εξυπηρετεί και τις ανάγκες των ανθρώπων εκείνων που αναζητούν βιβλία ψυχωφελή και κυρίως έγκριτα από την Αγία μας Εκκλησία, όπως επίσης και διάφορα είδη ευλαβείας.
Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνο Κωνσταντά, Πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. Κερκύρας, ο οποίος και ανέλαβε το έργο αυτό του νέου βιβλιοπωλείου και δεν εφείσθη κόπου, αλλά τουναντίον με πολλή αγάπη και ζήλο, όπως άλλωστε και όλοι οι πατέρες, βοηθάει και εκείνος στην πνευματική πρόοδο της τοπικής Εκκλησίας, προς δόξαν Θεού και για την  διακονία των  ανθρώπων.
Ακολούθως ο π. Ιουστίνος ευχαρίστησε με την σειρά του πρώτα και πάνω απ’όλους τον Τριαδικό Θεό, την Κυρία Θεοτόκο και τον Άγιο Σπυρίδωνα, για την ολοκλήρωση του έργου αυτού. Επίσης ευχαρίστησε τόσο τον Σεβασμιώτατο για την πατρική του μέριμνα και  ευλογία, για την ευόδωση όλων αυτών των προσπαθειών, όσο και τους συνεργάτες και υπαλλήλους του εκκλησιαστικού καταστήματος που εργάζονται αόκνως καθημερινά στην προσπάθεια αυτή της τοπικής Εκκλησίας.













 






Δεν υπάρχουν σχόλια: