Translate

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Κεκλεισμένων των θυρών στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γερόντων Κερκύρας λειτούργησε το πρωί του Σαββάτου του Λαζάρου 11 Απριλίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Ο ναός του Αγίου Νικολάου φιλοξενεί τμήμα του ιερού λειψάνου του αγίου Λαζάρου του τετραημέρου.

Καθώς η θεία λειτουργία μεταδίδονταν τηλεοπτικά και διαδικτυακά, απευθυνόμενος σε όσους παρακολουθούσαν, ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε μηνύματα της μεγάλης εορτής. Ο Χριστός πηγαίνει στην Βηθανία ενώ γνωρίζει ότι το κλίμα της Ιουδαίας ήταν εχθρικό εναντίον του. Όμως ο Χριστός αψηφάει κάθε φόβο.

Ο Χριστός ανασταίνει τον φίλο του Λάζαρο. Μιλά πριν στις αδελφές του την Μάρθα και την Μαρία για την ανάσταση των νεκρών. Για την υπέρβαση του θανάτου. Ο ίδιος είναι η ανάσταση και η ζωή. Ο Χριστός νικά τον φόβο του θανάτου. Κι αυτός ο φόβος υπάρχει στις ημέρες μας έντονος στους ανθρώπους.

Γι’ αυτό μας καλεί να μη μείνουμε σ’ αυτόν, αλλά να προχωρήσουμε στην πίστη στον Κύριό μας που μας κάνει να εισέλθουμε στην χαρά της ελπίδας για αιωνιότητα. Οι ημέρες μας είναι ημέρες μαρτυρίου συνειδήσεως. Είναι Γολγοθάς, χωρίς να έχουμε την δυνατότητα της φυσικής μας συμμετοχής στην πορεία του Χριστού, λόγω του κλεισίματος των ναών. Ωστόσο, θα πορευθούμε στην Ανάσταση με προσευχή και υπομονή και παρακολουθώντας διά της τεχνολογίας τις ιερές ακολουθίες, ώστε να έχουμε και αυτήν την μικρή παρηγορία.






Δεν υπάρχουν σχόλια: