Translate

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Πανηγύρισε το Βατοπαιδινό Κελλί του Αγ. Νικολάου Αμμωνά στις Καρυές


Κατά τά αρμόζοντα και μοναχοπρεπώς πανηγύρισεν την Πέμπτην 2αν Ιουνίου (20ην Μαϊου Π.Η.) 2016 το Βατοπαιδινόν Κελλίον του Αγίου Νικολάου Αμμωνά εις Καρυας του Αγίου Όρους.

Να αναφερθεί ότι το Κελλίον του Αγίου Νικολάου, εορτάζει την ημέρα της ανακομιδής - προόδου των ιερών λειψάνων του Αγίου.

Πλήθος κληρικών και μοναχών παρέστησαν εις την πανήγυριν, καθώς και δεκάδες προσκυνητές από διάφορα μέρη του κόσμου, μέ προεξάρχοντας μέλη της Ιεράς Επιστασίας και Αντιπροσώπων Ιερών Μονών.

Της πανηγυρικής θείας λειτουργίας προεξήρχεν ο εκπροσωπών τόν Καθηγούμενον της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Πανοσ. Αρχιμ. Εφραίμ, Γέρων ιερομόναχος Γεώργιος Βατοπαιδινός, Αντιπρόσωπος της Μονής παρά τη Ιερά Κοινότητι.

Ενώ εις τον μεθέορτον Εσπερινόν και το κτητορικόν μνημόσυνον προεξήρχεν ο Καθηγούμενος της Ι. Μ. Ιβηρων Πανοσ. Αρχιμ. Ναθαναήλ.

Ο Γέρων του Κελλίου Ιερομ. Σπυρίδων μετά της τιμίας Συνοδείας αυτού παρείχε πλουσίαν φιλοξενίαν εις τους πατέρας και αδελφούς προσκυνητας οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν και να ευλογηθούν από τον Άγιον.







 

 







 
 




 

 
 






 



Δεν υπάρχουν σχόλια: