Translate

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Εγκαίνια του Καθολικού της Ιεράς Μονής της Αγίας Κυριακής στους Κουραμάδες


Το πρωί της Κυριακής 29 Μαϊου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε τα εγκαίνια του Καθολικού της ανδρώας Ιεράς Μονής της Αγίας Κυριακής στο χωριό Κουραμάδες.
Προηγήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του κ. Νεκταρίου, ο οποίος και μετέφερε  Λείψανα της Αγίας Κυριακής εντός του ναού. 
Ακόμη ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον π. Βασίλειο Μανιατόπουλο, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής στο χωριό Βαρυπατάδες.  
Στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος ανέφερε  ότι με τη Χάρη του Αγίου και τελεταρχικού Πνεύματος η Αγία Τράπεζα του Καθολικού της Μονής γίνεται θυσιαστήριο των παραδεδομένων από τον ίδιο τον Κύριό μας Φρικτών Μυστηρίων , με την τελετή των εγκαινίων. Οι πρώτοι Χριστιανοί λάτρευαν τον Αναστάντα Χριστό στις κατακόμβες και χρησιποποιούσαν ως Αγία Τράπεζα τους τάφους των Αγίων Μαρτύρων, τους μιμητές της θυσίας του Κυρίου μας. 
Ακόμη ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον Ηγούμενο της Μονής Πανοσιολ.  Αρχιμανδρίτη Γαβριήλ Νικηφορίδη, ο Χριστός μας δια πρεσβειών της Αγίας Κυριακής, να ενδυναμώνει τόσο τον ίδιο, όσο και τη συνοδεία του, στον πνευματικό τους αγώνα. Ο Ηγούμενος και ο Επίσκοπος είναι εις τύπον και τόπον Χριστού, τουτέστιν παντοτινά θυσιασμένος για τον άνθρωπο. Το Μοναστήρι αποτελεί πνευματική όαση για το λαό του Θεού, ιδιαίτερα σήμερα που επικρατεί η πνευματική ανομβρία και η πώρωση της καρδιάς  στις  διαπροσωπικές σχέσεις. Χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε η Σταυροαναστάσιμη μαρτυρία της Εκκλησίας μας προς τον κόσμο. Μοναδική ελπίδα και απαντοχή μας είναι ο Τριαδικός μας Θεός, η αιτία της υπάρξεώς μας, κατέληξε ο κ. Νεκτάριος.

Τέλος ο Ηγούμενος της Μονής π. Γαβριήλ σημείωσε στο λόγο  του ότι η περιοχή πριν δημιουργηθεί το Μοναστήρι ήταν άνυδρη, κρανίου τόπος, όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει ο Μακαριστός Μητροπολίτης Κερκύρας Τιμόθεος, κατά τον Αγιασμό των θεμελίων. Σήμερα μετά από 17 χρόνια θλίψεων και δοκιμασιών, ο ναός του Καθολικού γίνεται επίγειος Παράδεισος προς Δόξαν Θεού. Τα εγκαίνια δεν είναι ένα κοινωνικοποιημένο γεγονός, ούτε μια απλή θρησκευτική τελετή, αλλά μια πνευματική Πανήγυρις, το θαύμα της Πίστεως, το νυν του καιρού της Εκκλησίας. 
Τέλος ο π. Γαβριήλ ευχαρίστησε τον κ. Νεκτάριο για την ευλογία του και την συμπαράστασή του όλα αυτά τα χρόνια στην Αδελφότητα, καθώς και  τους πιστούς.  
  









 






Δεν υπάρχουν σχόλια: