Translate

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Εορτή των Αγίων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου στην Ι.Μ. Κερκύρας


Το πρωί της Κυριακής 12 Ιουνίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα ιστορικό ναό των Αγίων Πατέρων, στην πόλη της Κέρκυρας.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην Αποστολική περικοπή της ημέρας, υπογράμμισε ότι ο Απόστολος Παύλος νουθετεί τους Επισκόπους και Πρεσβυτέρους της Μιλήτου, ώστε να προσέξουν από τους “βαρείς λύκους”, οι οποίοι σκοπό έχουν να κατασπαράξουν το ποίμνιο του Χριστού. Τους συμβουλεύει ακόμη να έχουν Πνεύμα Θεού, για να περιφρουρήσουν τους πιστούς, με την προσευχή τους.
Επιπροσθέτως ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι οι εορτάζοντες 318 Άγιοι Πατέρες της εν Νικαία ‘Α Οικουμενικής Συνόδου, βλέποντας αυτούς τους “βαρείς λύκους” να επιτίθενται κατά του Σώματος του Χριστού, με μπροστάρη αυτών έναν Πρεσβύτερο, τον Άρειο, συνεκλήθησαν εν Συνόδω και καταδίκασαν τις κακοδοξίες του Αρείου και των συν αυτώ, διαφυλάσσοντας έτσι την αληθινή Πίστη με τη διατύπωση του Συμβόλου Της. Οι Άγιοι Πατέρες είχαν απλοϊκότητα βίου και εσωτερική καθαρότητα.
Ο Σεβασμιώτατος ακόμη, αναφερόμενος στην σημερινή εποχή, υπογράμμισε την αδιαφοριά των ανθρώπων στα θέματα αυτά που άπτονται της Πίστεως. Η συνείδηση των σημερινών Χριστιανών δυστυχώς δεν εγείρεται με όλα όσα συμβαίνουν, κυρίως στην πατρίδα μας, με την πολεμική κατά της Εκκλησίας. Γι’αυτό και η Αγία Σύνοδος που θα συγκληθεί σε λίγες ημέρες, θα πρέπει να δώσει αληθινή μαρτυρία Χριστού σε έναν νεκρό πνευματικά σύγχρονο κόσμο. Χρειάζεται σήμερα η Εκκλησία να δώσει ένα όραμα, ένα φως και μια πνευματική άνεση στη ζωή του ανθρώπου.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να έχουν πίστη στον Ιησού Χριστό, τον Αρχηγό της Πίστεώς μας, αλλά και αγωνιστικό πνεύμα, απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται η Εκκλησία μας , μιμούμενοι τους Αγίους Πατέρες.















Δεν υπάρχουν σχόλια: