Translate

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Η Εορτή του Γεννεσίου του Αγίου Ιωάννου στην Ι.Μ. Κερκύρας



Τελέστηκε το πρωί της Παρασκευής 24 Ιουνίου 2016 στον Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννου Λάζου στο Μαντούκι, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Γεννεσίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος εξήρε την προσωπικότητα του Αγίου Ιωάννου, σημειώνοντας ότι εκείνος προετοίμασε την οδό για την έλευση του Ιησού Χριστού εις τον κόσμο, καλώντας τους ανθρώπους σε μετάνοια και ζώντας ασκητικά. Η γέννησή του συνετελέσθη κατά θαυμαστό τρόπο, αφού οι γονείς του ο Ζαχαρίας και η Ελισάβετ ήταν σε προχωριμένη ηλικία. Ο Ζαχαρίας ήταν ιερέας στον ναό του Σολομώντος και εκεί ενώ προσευχόταν του απεκαλύφθη ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, ο κομιστής του Θείου Θελήματος στους ανθρώπους, ανακοινώνοντάς του ότι η Ελισάβετ θα συλλάβει και το παιδί θα ονομαστεί Ιωάννης. Και απ’εκείνης της ώρας ο Ζαχαρίας έπαθε αφωνία. Με την ονοματοδοσία του παιδιού την όγδοη ημέρα από τη γέννησή του λύθηκε η αφωνία του Ζαχαρίου, δοξολογώντας το Θεό.
Ακόμη ο κ. Νεκτάριος αναφερόμενος στην Αποστολική περικοπή της ημέρας υπογράμμισε ότι εκείνος που παραμένει στο σκοτάδι αυτοκαταστρέφεται. Και δυστυχώς της εποχής μας είναι η ροπή των ανθρώπων προς το σκοτάδι της αμαρτίας και ο εξωβελισμός του Αγίου Θεού από τη ζωή μας. Ενώ η ημέρα και το φως έχει ανατείλει στη ζωή μας και είναι η ημέρα της Αναστάσεως, κατά την οποία ο Χριστός καταπάτησε το θάνατο και τις δυνάμεις του σκότους, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να παλεύουμε κατά του εγωισμού και της αμαρτίας στην καθημερινή μας ζωή.
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας προέτρεψε τους πιστούς να αποκτήσουν καθαρή καρδιά, κοινωνώντας αγαπητικά με το Θεό, οδηγούμενοι τόσο στη Θεογνωσία, όσο και στην αυτογνωσία.








Δεν υπάρχουν σχόλια: