Translate

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Κερκύρας Νεκτάριος : “ Ο Παράκλητος οδηγεί τον άνθρωπο στη Θεογνωσία “.



Τελέστηκε την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της Πεντηκοστής, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ανέφερε ότι το τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, ο Παράκλητος, έρχεται στη ζωή των ανθρώπων και τη μεταμορφώνει, οδηγώντας τους στη Θεογνωσία. Το Άγιο Πνεύμα είναι δύναμη, όχι ανθρώπινη, ούτε φυσική, αλλά πνευματική. Μέσω του Αγίου και Τελεταρχικού Πνεύματος ευλογείται ολάκερη η κτίση. Είναι η δύναμη εκείνη που αντλεί ο άνθρωπος όταν αντιμετωπίζει τους πειρασμούς, αλλά και ταυτοχρόνως και η παρηγορία του.
Ακόμη ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο Παράκλητος έρχεται ξαφνικά στη ζωή του ανθρώπου. Εκεί που ο άνθρωπος εγκλωβίζεται μέσα στη μεμψιμοιρία του, ξαφνικά έρχεται το Πανάγιο Πνεύμα και νοηματοδοτεί τη ζωή του.
Επιπροσθέτως ο Παράκλητος αγιάζει ολόκληρο τον σύμπαντα κόσμο. Με την αγιαστική Χάρη Του συντελείται η καλή αλλοίωση στον άνθρωπο και ζει κατά Θεόν.
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας προέτρεψε τους πιστούς να εκτείνουν τις χείρες τους προς τον εν Τριάδι προσκυνούμενο Θεό και να εκζητήσουν τη λυτρωτική Του Χάρη, που οδηγεί στη σωτηρία και στην κοινωνία μετά των Αγίων.











Δεν υπάρχουν σχόλια: