Translate

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Ο Εσπερινός των Αγίων Πάντων στην Στρογγυλή



Το απόγευμα του Σαββάτου 25 Ιουνίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ι.Ν. των Αγίων Πάντων στο χωριό Στρογγυλή.
Ο κ. Νεκτάριος στο κήρυγμά του προς τους πιστούς σημείωσε ότι ο Παράκλητος δεν επλήρωσε μονάχα τους Μαθητές κατά την ημέρα της Πεντηκοστής, αλλά και ολάκερη την ανθρωπότητα, όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί ο Κύριός μας στους Μαθητές, στο Ευαγγέλιο της Διαθήκης. Το Πανάγιο Πνέυμα ενεργεί στη ζωή του ανθρώπου καθαρίζοντας τη διάνοιά του. Χωρίς την παρουσία του Θεού ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος να ζει μέσα στο σκοτάδι της αμαρτίας. Έρχεται λοιπόν ο Υιός και Λόγος του Θεού και γίνεται άνθρωπος- όπως προείπαν τόσο οι Προφήτες όσο και οι μονοθεϊζοντες φιλόσοφοι- και αγιάζεται μέσω Εκείνου η ανθρώπινη σάρκα, ανοίγοντας το δρόμο προς τη Θέωση. Το δρόμο αυτό της κατά Χριστόν ζωής ακολούθησαν και όλοι οι Άγιοι της Πίστεώς μας, αντιτιθέμενοι στο πνεύμα της αρνήσεως του αληθινού Θεού και της ειδωλολατρίας.
Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι και στη σημερινή εποχή δυστυχώς επικρατεί η νεοειδωλολατρία που στρέφεται κατά του Χριστιανισμού. Αυτοί οι οποίοι αντέχουν μέσα στον πνευματικό τους αγώνα είναι εκείνοι που εφραίνονται με την κοινωνία τους με το Θεό. Έτσι έχουμε τους Μάρτυρες και τους Οσίους της Πίστεώς μας, που μαρτύρησαν με το αίμα τους και με τη συνείδησή τους αντίστοιχα. Είναι οι γνήσιοι φίλοι του Χριστού που τους επικαλούμαστε στη ζωή μας, διότι με την Αγιότητα του βίου τους, έχουν παρρησία ενώπιον του θρόνου του Θεού.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι δεν αρκεί απλώς να θαυμάζουμε τους αγώνες των Αγίων, αλλά καλούμαστε να μιμηθούμε την Πίστη τους, αυτή την εσωτερική δύναμη, μέσω της οποίας πολεμούμε τον διάβολο, αλλά και τον έσχατο εχθρό μας, το θάνατο.
Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης Κερκύρας χειροθέτησε Οικονόμο τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Γεώργιο Μακρή.






Δεν υπάρχουν σχόλια: