Translate

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Χειροτονία διακόνου στην Ι.Μ. Κερκύρας

Στην Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Κασσωπίτρας ιερούργησε το πρωί του Σαββάτου 10 Μαρτίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Κατά την Θεία Λειτουργία τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του κ. Άγγελου Κοντούτση, εγγάμου, πατέρα μίας κόρης, ο οποίος θα διακονήσει αμισθί την τοπική Εκκλησία.
Στον λόγο του ο νεοχειροτονούμενος ανέφερε δύο θαύματα, της Κυρίας Θεοτόκου και του Αγίου Σπυρίδωνος που τον συνετάραξαν, δείχνοντάς του τον δρόμο της διακονίας του Κυρίου μας, μέσω της Ιερωσύνης.
Ακόμη ο νεοχειροτονούμενος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο στον οποίο υποσχέθηκε ότι με την βοήθεια του Θεού θα φανεί αντάξιος της δύσκολης και κοπιώδους αποστολής που αναλαμβάνει και δεν είναι άλλη από την σωτηρία των ανθρώπων. Επίσης ευχαρίστησε τον πνευματικό του πατέρα, Πανοσιολ. Αρχιμ. Πολύκαρπο Ζερβό, Ηγούμενο της Ι.Μ. Υ.Θ. Κασσωπίτρας, τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνο Κωνσταντά, Πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. Κερκύρας, καθώς και τους οικείους του.
Εν συνεχεία ο κ. Νεκτάριος υπογράμμισε την σπουδαιότητα της στιγμής αυτής κατά την οποία το Πανάγιο Πνεύμα κατέρχεται στον χειροτονούμενο και τον πληρώνει με την Θεία Χάρη. Ο διάκονος και κατόπιν ο Ιερεύς γίνονται αστείρευτοι “κρουνοί” του Παρακλήτου. Το γεγονός αυτό της Πεντηκοστής κατέστησε τους Αγίους Αποστόλους κοινωνούς της Θεογνωσίας.
Ο Σεβασμιώτατος συνέχισε λέγοντας ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο θαύμα από την Θεία Κοινωνία και το Μυστήριο της Ιερωσύνης, στο οποίο ο ανάξιος άνθρωπος δανείζει τα χέρια του στον Παντοκράτορα του σύμπαντος κόσμου. Για να βιώσει κανείς όμως το θαύμα, χρειάζεται να έχει καθαρότητα καρδίας και νοός, προσφορά και θυσία ολάκερου του εαυτού του. Απεναντίας, όποιος προσεγγίζει με υστεροβουλία και πονηρά ενεργών αυτά τα Μυστήρια, προγεύεται το πυρ της γεένης, από τον παρόντα κόσμο. Ο  Θεός δεν εμπαίζεται  από κανέναν.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε στον π. Άγγελο ότι μονάχα με την μετάνοια, το ταπεινό φρόνημα και την αγάπη τόσο στον Χριστό, όσο και στους ανθρώπους, θα ελκύσει τις δωρεές του Τριαδικού Θεού.














Δεν υπάρχουν σχόλια: