Translate

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ «ΑΝΕΡΑΣΤΟΥΣ» - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Το μεσημέρι της Κυριακής 11 Μαρτίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο , στα πλαίσια της Έκθεσης Ορθόδοξου Χριστιανικού βιβλίου την οποία διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ, έγινε εκδήλωση για φοιτητές και νέους επιστήμονες με ομιλητή τον κ. Ελευθέριο Ελευθεριάδη, ψυχολόγο και συγγραφέα, με θέμα «Κουβεντιάζοντας για τις σχέσεις σε καιρούς ανέραστους».
Σε κλίμα παρέας συζητήθηκαν οι τρόποι λειτουργίας των σχέσεων σήμερα, ο κατακερματισμός του ανθρωπίνου προσώπου, η αγκίστρωση σε πρόσωπα χωρίς όμως αληθινή αγάπη, η πρόταξη της σαρκικής διάστασης της σχέσης και η άρνηση συνάντησης του όλου ανθρώπου με τον συνάνθρωπό του. Έγινε ένας εξαιρετικός διάλογος με τους συμμετέχοντες και επισημάνθηκε από τον ομιλητή η ανάγκη της συλλειτουργίας έρωτα και αγάπης. Ο έρωτας είναι μία μεγάλη πυρά, στην οποία τα ξύλα καίγονται και θερμαίνουν τις καρδιές των ανθρώπων, όμως αν στην καρβουνιά που απομείνει οι άνθρωποι δεν εργαστούν, δεν ψήσουν φαγητό, δεν κρατήσουν την φλόγα ζωντανή , αν δηλαδή δεν λειτουργήσουν στην αγάπη, τότε ο έρωτας θα σβήσει.
Οι καιροί μας τείνουν να γίνουν ανέραστοι λόγω της απουσίας δέσμευσης ανάμεσα στους νέους ανθρώπους. Κι αυτό διότι πρυτανεύει η ευκολία της πρόσκαιρης ικανοποίησης και η άρνηση θέασης της κοινωνίας των προσώπων ως βάσης που θα δείξει ότι ο άνθρωπος, για να ευτυχήσει, χρειάζεται να λειτουργήσει ενιαία, ψυχοσωματικά, και όχι μόνο σαρκικά.
Η έκθεση βιβλίου λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί ώς τις 2 το μεσημέρι και από τις 5.30 το απόγευμα ως τις 8.30 το βράδυ.






Δεν υπάρχουν σχόλια: