Translate

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Η Β’ Στάση των Χαιρετισμών στο Ι.Π. του Αγίου Σπυρίδωνος



Με κατάνυξη τελέστηκε η Β’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο το απόγευμα της Παρασκευής 2 Μαρτίου 2018, στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Κωνσταντάς, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, ο οποίος παίρνοντας αφορμή από το στίχο “Χαίρε η γη της επαγγελίας, χαίρε εξ ης ρέει μέλι και γάλα”, επεσήμανε ότι η Παναγία μας παρομοιάζεται με την  υποσχεθείσα από τον Θεό γη της επαγγελίας, στους Ισραηλίτες, μετά την σαραντάχρονη πορεία τους μέσα στην έρημο και αφότου ελευθερώθηκαν από την Φαραωνική τυραννία. Η Κυρία Θεοτόκος είναι Εκείνη που κατέστη σκεύος του Παναγίου Πνεύματος. Μέσα στα σπλάχνα Της έλαβε την ανθρώπινη σάρκα ο Υιός και Λόγος του Θεού, το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος. Επιπροσθέτως  από την  Θεοτόκο  ρέει μέλι και γάλα, όπου αμφότερα συμβολίζουν την ζωή. Ο άνθρωπος που πιστεύει στον Χριστό ζει αιώνια. Ακόμη και ο θάνατος είναι πέρασμα στην όντως ζωή, στην πρόγευση της Βασιλείας των Ουρανών.

Καταλήγοντας  ο π. Ιουστίνος ευχήθηκε, δια πρεσβειών της Παναγίας μας, να ανοίξουμε τις καρδιές μας στο Χριστό, πορευόμενοι την οδό της σωτηρίας και του αγιασμού.  
  









Δεν υπάρχουν σχόλια: