Translate

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Κερκύρας.



Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στην Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής Κουραμάδων, όπου και χειροτόνησε Διάκονο τον Μοναχό Πρόδρομο.
Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος έδωσε  στον νεοχειροτονηθέντα μερικές υποθήκες. Καθώς εκείνος ήταν Μοναχός 16 χρόνια και αγωνιζόταν για την καθαρότητα τόσο της ψυχής, όσο και του σώματος, τον αγώνα αυτό καλείται να συνεχίσει, μαζί με την υπακοή και  τον φόβο του Θεού που φέρνει σοφία στην ζωή, ώστε να αντιπροσφέρει στον πεινασμένο και διψασμένο πνευματικά άνθρωπο, την αλήθεια του Θεού.
Επιπροσθέτως ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι σήμερα οι άνθρωποι έχουν ανάγκη πνευματικής στήριξης. Την στήριξη αυτή την βρίσκουν στα Μοναστήρια, τα οποία με την σειρά τους προσφέρουν αυτήν ακριβώς την γνησιότητα της πίστεως.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε στον π. Πρόδρομο ο Γεννηθείς Κύριος να τον χαριτώνει πάσας τας ημέρας της ζωής του, δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Κυριακής.









Δεν υπάρχουν σχόλια: