Translate

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΙΑΣΩΝΟΣ ΚΑΙ ΣΩΣΙΠΑΤΡΟΥ



Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στο Ιερό Προσκύνημα των Αγίων Ιάσωνος και Σωσιπάτρου.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε την σημασία για εμάς τους ανθρώπους της σαρκώσεως του Υιού και Λόγου του Θεού. Το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος σαρκώνεται, προκειμένου να θεώσει την πεπτωκυία ανθρώπινη φύση. Το υπέρτατο αυτό μυστήριο της ενσάρκου Οικονομίας του Θεού, καλούμαστε όλοι μας να το βιώσουμε, μετέχοντας στην μυστηριακή ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας και μεταλαμβάνοντας  Σώμα και  Αίμα Χριστού .
Ακόμη ο Σεβασμιώτατος, παίρνοντας αφορμή από την πολύ μεγάλη συμμετοχή των νέων γονέων με τα παιδιά τους στο Ποτήριο της Ζωής, αφενός μεν εξέφρασε την μεγάλη του χαρά, αλλά και ικανοποίηση, καθότι για έναν πνευματικό πατέρα η ύψιστη χαρά είναι πνευματική προκοπή των τέκνων του και αφετέρου τόνισε στους γονείς  ότι μαζί με τον Θεό και εκείνοι καθίστανται συνδημιουργοί. Το γεγονός αυτό συνεπάγεται φυσικά και την μεγάλη ευθύνη που φέρουν, ώστε να γαλουχούν τα παιδιά τους, κατά την προτροπή του Αποστόλου Παύλου εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο ναός πλημμύρισε με τις παιδικές φωνές των τμημάτων  προετοιμασίας I και II της Παιδικής Χορωδίας Κέρκυρας, υπό την διεύθυνση της κας Χριστίνας Καλλιαρίδου. Τα παιδιά έψαλαν τα Κάλαντα στον Σεβασμιώτατο.
Στο τέλος ο κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε τον εφημέριο του Ιερού Προσκυνήματος π. Σπυρίδωνα Γαρνέλη και συνεχάρη  τα παιδιά, την κα Καλλιαρίδου, αλλά και τον πρόεδρο της Χορωδίας Κέρκυρας κ. Τάκη Μεταλληνό, για το πολιτιστικό  έργο που προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια στην Κερκυραϊκή κοινωνία.
Ακόμη ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι και εμείς οι μεγαλύτεροι χρειάζεται να νηπιάσουμε ως προς την αμαρτία, την πονηρία και την κακία, ώστε η προσευχή μας να ομοιάσει με αυτή των μικρών παιδιών και  να είναι ευάρεστη στον Χριστό, σύμφωνα με το παλαιοδιαθηκικό χωρίο : “ Εκ στόματος νηπίων και θηλαζόντων κατηρτίσω αίνον» (Ψαλμ. 8:3).






















Δεν υπάρχουν σχόλια: