Translate

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Κατηχητικών Σχολείων Αρχιερατικής Περιφέρειας Λευκιμμαίων



Το απόγευμα του Σαββάτου 22 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου “Παναγία η Οδηγήτρια”, η Χριστουγεννιάτικη γιορτή Κατηχητικών Σχολείων της Αρχιερατικής Περιφέρειας Λευκιμμαίων.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, αφού εξέφρασε την μεγάλη χαρά του για την συμμετοχή τόσων νέων ανθρώπων στην γιορτή αυτή, επεσήμανε ότι την καθαρότητα της καρδιάς και την αθωότητα δεν μπορεί κανείς να την βρει, παρά μόνον στις ψυχές των μικρών παιδιών. Η μεγάλη εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού, μας καλεί ακριβώς να νηπιάσουμε ως προς την αμαρτία, την πονηρία, τους σκοτεινούς λογισμούς και στην εμπαθή κατάσταση και να εγκολπωθούμε την αγάπη, την ανεξικακία, την ειρήνη, την δικαιοσύνη και την συγχωρητικότητα. Αν δεν γίνουμε σαν τα μικρά παιδία, δεν θα αξιωθούμε να βιώσουμε την Βασιλεία του Θεού. Ο Κύριος σαρκώνεται, προκειμένου εμείς να γίνουμε μέτοχοι της Θείας Χάριτος, μέσα από την Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας. Γι’αυτό και δεν νοούνται Χριστούγεννα, δίχως τον Χριστό, χωρίς την συμμετοχή στο υπέρτατο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.
Επιπλέον ο Μητροπολίτης Κερκύρας ευχαρίστησε τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Σεραφείμ Λινοσπόρη, Ιεροκήρυκα της Ι.Μ. Κερκύρας, ο οποίος επί σειρά ετών εργάζεται άοκνα στην Λευκίμμη, αλλά και τους υπολοίπους Ιερείς της περιοχής και τους συνεργάτες των ενοριών, για το πνευματικό έργο που προσφέρουν.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε σε όλους καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.










Δεν υπάρχουν σχόλια: