Translate

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Ι.Μ. Κερκύρας.



Το πρωί της Δευτέρας   31 Δεκεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ευλόγησε και έκοψε τον πλακούντα του νέου ενιαυτού 2019, στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως, με την παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών,  κλήρου και λαού.
Ο κ. Νεκτάριος στον λόγο του έκανε αναφορά στην παρελθούσα χρονιά, μια χρονιά που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καλή ούτε στα θέματα της Εκκλησίας μας, ούτε στα Εθνικά.
Ακόμη ο Μητροπολίτης  Κερκύρας απαρίθμησε τρεις θεωρήσεις του χρόνου : α) τον ιστορικό χρόνο, κατά τον οποίο έχουμε τις καθημερινές μας επιτυχίες και αποτυχίες, β) τον λειτουργικό χρόνο, όπου εντός της Εκκλησίας μας κληρικοί και λαϊκοί προγευόμαστε την αιωνιότητα της Βασιλείας των Ουράνων, με τις Δεσποτικές, τις Θεομητορικές και τις εορτές των Αγίων μας και γ) η αιωνιότητα στην οποία δεν υπάρχει χρόνος, αλλά αιώνιο παρόν, όπου ο άνθρωπος κοινωνεί αγαπητικά με τον Τριαδικό Θεό.
Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος τόνισε την ανάγκη της ενότητας μέσα στην κοινωνία μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ως μια γροθιά τις πολυποίκιλες επιθέσεις που δέχεται η πατρίδα μας.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά, γεμάτη υγεία και Χάρη παρά Θεού.













Δεν υπάρχουν σχόλια: