Translate

Κυριακή 31 Μαΐου 2020

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ναό των Αγίων Πατέρων Κέρκυρας λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 31 Μαΐου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Κατά την θεία λειτουργία ο κ. Νεκτάριος χειροτόνησε εις πρεσβύτερον τον διάκονο κ. Σπυρίδωνα Τσιώλη.

Προσφωνώντας τον χειροτονούμενο ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η χειροτονία του λαμβάνει χώρα στην ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη των Αγίων Πατέρων της Πρώτης Οικουμενικής Συνόδου, εν οις και ο προστάτης της Κέρκυρας Άγιος Σπυρίδων. Οι Πατέρες ομολόγησαν την πίστη και κατέδειξαν τι σημαίνει η Εκκλησία. Είναι το σώμα του Χριστού. Είναι τα ιερά μυστήρια. Και η πίστη μεταλαμπαδεύτηκε ανά τους αιώνες. Παρά τις πολλές γνώμες που αμφισβήτησαν την αλήθεια της, η πίστη μας παραμένει ακέραιη και ακαινοτόμητη. Παρά τα μαρτύρια που οι Πατέρες πέρασαν, όχι μόνο της συνειδήσεώς των, αλλά και των σωματικών βασάνων, δεν παραιτήθηκαν της αληθείας, αλλά την υπερασπίστηκαν.

Αυτό το ήθος, αυτήν την μαρτυρία της ακαινοτόμητης πίστης καλείται να διακονήσει και να δείξει και στους καιρούς μας τόσο ο κληρικός όσο και ο κάθε χριστιανός. Αίρει τον σταυρό της αυταπάρνησης, σε εποχές αμφισβήτησης, ειρωνείας και κατασυκοφάντησης. Αγαπά θυσιαστικά και όχι μόνο συναισθηματικά. Παιδαγωγεί στην χάρη του Θεού και στην αιωνιότητα. Δείχνει ότι τα επίγεια δεν είναι αιώνια. Έχει σύνεση. Παλεύει μέχρι τέλους. Δεν συσχηματίζεται με τον κόσμο. Και προσεύχεται τόσο στον Θεό, όσο και στους Αγίους για να μπορεί να αντέχει στον πνευματικό αγώνα, καθιστάμενος λύχνος στο σκοτάδι του κόσμου.








Δεν υπάρχουν σχόλια: