Translate

Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΕΚΑ

 Στον Εσπερινό του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Υπεραγίας Θεοτόκου Οδηγητρίας στον Πέλεκα, στην μέση Κέρκυρα, χοροστάτησε το απόγευμα του Σαββάτου  22 Αυγούστου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Στην πανήγυρη συμμετείχε ο εκ Κερκύρας καταγόμενος Αρχιμ. Μεθόδιος Κρητικός, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Φαλήρου.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι όπως η Παναγία κράτησε στα χέρια της τον Χριστό, γεννώντας και ανατρέφοντάς Τον,  έτσι και ο  Υιός και Θεός της κράτησε την ψυχή της κατά την έξοδό της από τον κόσμο τούτο. Και γι᾽αυτό και προσευχόμαστε κατά την ακολουθία του Αποδείπνου στον καιρό της δικής μας εξόδου από τον κόσμο, να μας συντροφεύσει και να μας απαλλάξει από τις επιθέσεις των σκοτεινών δαιμόνων. Η κοίμηση και η μετάσταση της Παναγίας μας γίνεται για μας χαρά και υπόδειξη ότι μας περιμένει όλους η ανάσταση. Η Παναγία είναι η ελπίδα μας σε έναν κόσμο που ζει με νοθευμένα μηνύματα, τα οποία καθιστούν την ζωή μας ανέλπιδη.

Στον φόβο λοιπόν και τον τρόμο των ανθρώπων εξαιτίας της ασθένειας, που μας αποπροσανατολίζει από τον αληθινό Θεό, όπως μας απομακρύνει από τον συνάνθρωπο. Η πνευματική μας υπόσταση ωθείται να φύγει από την ένωση με τον Θεό. Όμως καλούμαστε να κρατηθούμε όρθιοι και με τις πρεσβείες της Παναγίας μας να μην υποταχτούμε στα κελεύσματα όσων ουσιαστικά ζητούν, για να αποφύγουμε τον σωματικό θάνατο, να υποστούμε τον πνευματικό.








Δεν υπάρχουν σχόλια: