Translate

Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΘΩΝΟΥΣ

 Στο βορειοδυτικότερο σύνορο της Ελλάδας που είναι το νησί Οθωνοί, ένα από τα Διαπόνιτα νησιά, βρέθηκε και λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 30 Αυγούστου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Ο κ. Νεκτάριος, μιλώντας προς τους πιστούς, τόνισε ότι επισκέφθηκε το νησί και λειτούργησε για τους ακρίτες κατοίκους που φυλάττουν τα σύνορα της πατρίδας μας με ηρωισμό αλλά και με μαρτυρία φιλοπάτριδων μη εγκαταλείποντας της πατρογονικές εστίες τους. Στο κήρυγμά του κατά την θεία λειτουργία αφορμήθηκε από το Ευαγγελικό ανάγνωσμα, στο οποίο ένας νέος θέλησε να διεκδικήσει την βασιλεία των ουρανών με εντελώς εξωτερικά και επιφανειακά κριτήρια και όχι την πεμπτουσία της αφιέρωσης που ζητά ο Κύριός μας απο τον καθέναν μας προκειμένου να ειμαστε μέτοχοι της δωρεάς του Θεού. Έκρινε τον εαυτό του και απεχώρησε, εμμένοντας στην βόλεψή του την επίγεια και πρόσκαιρη. 

Ουσιαστικά η στάση του νέου έναντι του Κυρίου μας ήταν υποκριτική! Μια τέτοια στάση βολεύει και τον σύγχρονο άνθρωπο, αλλά και την παγκόσμια κοινότητα  που ενώ κόπτεται για την αγάπη στον άνθρωπο με έμφαση στην υγεία του και λαμβάνει δρακόντεια μέτρα προκειμένου να την διαφυλάξειο, στερώντας συχνά και το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας που χάρισε ο Θεός στον άνθρωπο και είναι γνώρισμα της θεϊκής του καταγωγής, τηρεί στάση υποκριτική. Καθημερινά 7000 παιδιά ένας άλλος ιός τα σκοτώνει που λέγεται πείνα και φτώχεια. Το εμβόλιο γι’ αυτόν τον ιό λέγεται φαγητό και τροφή, κι όμως η παγκόσμια κοινότητα αδιαφορεί, γιατι δεν σκοτώνει τους μεγιστάνες της γής!!! Αυτή η ίδια υποκρισία της θέασης της ζωής με βάση το συμφέρον και τα εξωτερικά, επιφανειακά κριτήρια είναι  η ίδια υποκρισία του νέου  του  ευαγγελικού αναγνώσματος. 

Εμείς ας μην μένουμε αδιάφοροι μπροστά στα σύγχρονα φαινόμενα της υποκρισίας και ας παίρνουμε θάρρος απο την Ελπίδα της ζωής μας που είναι ο ελευθερωτής μας ο Ιησούς Χριστός. 








Δεν υπάρχουν σχόλια: