Translate

Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

 Στον Ιερό Ναό Αγίων Τριών Μαρτύρων Ανεμομύλου λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 16 Αυγούστου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος τέλεσε και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της Ευθαλίας Βλάχου, αειμνήστου μητρός του προϊσταμένου του Ιερού Ναού Πρωτ. Λεωνίδα Βλάχου.

Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος αφορμήθηκε από τον λόγο του Χριστού προς τους μαθητές του όταν Τον ρώτησαν γιατί δεν μπόρεσαν να θεραπεύσουν τον σεληνιαζόμενο νέο τους τόνισες ότι εξαιτίας της απιστίας τους δεν μπόρεσαν να κάνουν σημεία.

Αυτή η απιστία υπάρχει στους καιρούς μας, οπότε και δεσπόζει το συμφέρον, ο ορθολογισμός, ο ωφελιμισμός, η απουσία μέτρου και πάψαμε να επικαλούμαστε τον Θεό.  Αυτό στην Κέρκυρα γινόταν διά του Αγίου Σπυρίδωνος, ο οποίος παρακαλούσε τον Θεό και ο Θεός τον άκουγε. Σήμερα μας λένε «πρώτα η επιστήμη». Πρώτα τον Θεό όμως πρέπει να βάζουμε και μετά όλα τα άλλα μπορούν να να υπηρετηθούν. Ο άθεος δυτικός ανθρωπισμός γέννησε αυτόν τον τύπο του ανθρώπου, με αποτέλεσμα σήμερα να δρέπουμε καρπούς αμαρτίας. Χρειάζεται λοιπόν μετάνοια και επιστροφή στον Θεό, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δοκιμασίες της ζωής μας.































Δεν υπάρχουν σχόλια: