Translate

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΣΚΗΝΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

 Εντός του Ιερού Ναού, με κατάνυξη και χαρμολύπη, έγινε το πρωί της Τρίτης 11 Αυγούστου 2020 η λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου στην Κέρκυρα για την ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, διά του οποίο έσωσε το νησί στις 11 Αυγούστου 1716 από την πολιορκία των Τούρκων.

Τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας της δημόσιας υγείας τηρήθηκαν ώς ορίζει η σχετική ΚΥΑ. τρεις φορές το ιερό λείψανο λιτανεύθηκε εντός του ναού, ενώ διαβάστηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο τόσο η ειδική ευχή εις ανάμνησιν του θαύματος, όσο και δύο ευχές για την προστασία του κόσμου από τον κορωνοϊό, ενώ έγινε και δέηση υπέρ υγείας. Αντιπροσωπείες της Παλαιάς Φιλαρμονικής και της Φιλαρμονικής ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ στις δύο εξόδους εκτός του ναού παιάνισαν προς τιμήν του Αγίου, σύμφωνα με τα όσα είχε ορίσει η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, ενώ μετά τη λιτάνευση ξεκίνησε με τάξη η προσκύνηση του ιερού λειψάνου, το οποίο θα μείνει «στην θύρα», όρθιο, μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης 13 Αυγούστου.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας, αφού ευχαρίστησε του Μητροπολίτες Ζιχνών και Καλαβρύτων, καθώς και όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση της λιτανείας έστω και εντός του ναού, τόνισε ότι η πίστη μας παραμένει ζώσα, ότι ο Άγιος Σπυρίδων δεν εγκαταλείπει τον λαό του και ότι μέσα σε καιρούς όπου έχουμε χάσει την ελπίδα η τιμή στο πρόσωπο του Αγίου αποτελεί κίνηση που δείχνει το ζύμωμα του λαού μας με την παράδοση και τη ιστορία μας. Εξέφρασε την ευχή η επόμενη λιτανεία να γίνει με τον καθιερωμένο τρόπο, εν ελευθερία!

Προηγήθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεο, ενώ συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος και ο οικείος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ενώ μίλησε καταλλήλως για τον Άγιο ο Μητροπολίτης Ζιχνών.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, ο βουλευτής Κέρκυρας κ. Δημήτρης Μπιάγκης, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κ. Μερόπη Υδραίου, η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας κ. Μελίτα Ανδριώτη και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας κ. Δημήτρης Μεταλληνός.























Δεν υπάρχουν σχόλια: