Translate

Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Κυράς των Αγγέλων στην Λευκίμμη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

 Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Κυράς των Αγγέλων στην Λευκίμμη χοροστάτησε στον εσπερινό της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου το απόγευμα της Παρασκευής 14 Αυγούστου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Στο περίκλειστο προαύλιο της ιστορικής μονής έγινε η περιφορά του Επιταφίου της Θεοτόκου και εψάλησαν και η λιτή και τα εγκώμια.  

Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος  επεσήμανε ότι η Παναγία υπήρξε μία από όλες τις γυναίκες του κόσμου, η οποία ακολούθησε τους νόμους της ανθρώπινης φύσης, υπερβαίνοντάς τους όμως χάρις στην αγάπη προς τον Θεό. Ο Χριστός είναι η οδός, η αλήθεια, η ζωή και η Παναγία έγινε μητέρα Του στην ενανθρώπησή Του. Γέννησε την ζωή και δεν μπορούσε να δει την φθορά και να τη ζήσει σωματικά. Γι’  αυτό και ο Χριστός την μετέστησε από την γη προς τα ουράνια.

Η Παναγία δεν άφησε τον εαυτό της να κυλήσει στην αμαρτία, την φθορά, την ηδονή, βγήκε από τον εγωισμό, ακολούθησε το θέλημα του Θεού. Περιέκρυβε το μυστήριο της δωρεάς του Θεού και διήγε τον βίο της εν ταπεινώσει. Επέλεξε την αληθινή ζωή στην οποία δεν υπάρχει θάνατος.  Γι’  αυτό και δεν θα κριθεί όπως όλοι οι άνθρωποι στην Δευτέρα Παρουσία, διότι εκρίθη με την σάρκωση και τη γέννηση του Χριστού και κατέχει θέση εις τον Παράδεισο. Δεν μας εγκατέλειψε, ούτε θα μας εγκαταλείψει και δέεται και προσεύχεται για μας! Είναι και η δική μας μητέρα. Προσλαμβάνει τις δικές μας προσευχές, την δική μας πίστη, την δίψα μας για την αληθινή ζωή και ως αληθινή μάνα μας προσαγάγει στον Χριστό.  Οι άνθρωποι σήμερα έχουν γίνει μηδενιστές τόσο του Θεού όσο και των ανθρώπινων αξιών. Δεν έχουμε προσανατολισμό και δεν ξέρουμε γιατί ζούμε. Η Παναγία αποτελεί την απάντηση της πίστεως και μας δείχνει πώς μπορούμε με τον Χριστό να ζήσουμε αληθινά!





















Δεν υπάρχουν σχόλια: