Translate

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΡΑΠΤΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος δέχτηκε το πρωί της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου 2021 στο Επισκοπείο της Κέρκυρας την Υφυπουργό Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κέρκυρα. Την υφυπουργό συνόδευαν ο βουλευτής Κέρκυρας κ. Στέφανος Γκίκας, ο δικηγόρος κ. Γιάννης Κοντός εκ μέρους της ΝΟΔΕ Κέρκυρας, συνεργάτες της, μεταξύ των οποίων και η σύμβουλός της που εργάζεται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο κ. Νεκτάριος είχε συνομιλία σε εγκάρδιο κλίμα με την κ. υφυπουργό και συζήτησαν μεταξύ άλλων και το θέμα της ανέγερσης του ναού στο νέο νοσοκομείο Κέρκυρας, τις εργασίες της οποίας έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου η Ιερά Μητρόπολις. Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος ενημερώθηκε για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πανδημία και την διαχείρισή της και ζήτησε από την κ. υφυπουργό να μεταφέρει στην κυβέρνηση την επιθυμία όλων να είναι ανοιχτή η Κέρκυρα στις επισκέψεις εν όψει του Πάσχα, εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, όπως επίσης, να γιορτάσουμε εκκλησιαστικά, με ανοιχτούς τους ναούς, την μεγάλη εορτή της χριστιανοσύνης.

Η κ. υφυπουργός τόνισε στον Σεβασμιώτατο ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει αυτό να συμβεί και εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η τοπική Εκκλησία με τις δομές της βοηθά την κοινωνία να είναι ευαίσθητη στον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης.    






Δεν υπάρχουν σχόλια: