Translate

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

 Στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου 2021 ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Μιλώντας προς τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος αφορμήθηκε από το Ευαγγέλιο της Χαναναίας το οποίο διαβάστηκε στην Θεία Λειτουργία και τόνισε ότι ο Χριστός δεν υποχρεώνει τους ανθρώπους να τον ακολουθήσουν παραβιάζοντας την ελευθερία τους, αλλά τους καλεί, χωρίς να τους δεσμεύει.

Ο Κύριος όμως ελκύεται από την ταπείνωση. Οι Πατέρες της Εκκλησίας αναφέρουν ότι ο Θεός χαίρεται όταν οι άνθρωποι τον νικούνε στην πάλη μαζί του με την ταπείνωση. Έτσι τους αγκαλιάζει και τους θεραπεύει.

Ο Χριστός ζητά από εμάς να τον αναγνωρίζουμε με το μέτρο της πίστεως και της αφιερώσεως. Όσο τον πλησιάζουμε, εμφανίζεται το μεγαλείο του και η ευσπλαχνία του. Όσο απομακρυνόμαστε από αυτόν, βλέπουμε κοντόφθαλμα και ελπίζουμε μόνο στα έργα μας, τότε χάνουμε τον πλούτο των πνευματικών αγαθών που προέρχονται από την αποδοχή του Θεού.

Ο σύγχρονος άνθρωπος αναζητά άλλοτε τον Θεό και άλλοτε το κοσμικό φρόνημα. Κτίζει μέσα του τον κόσμο της φθοράς, της αμαρτίας, της πτώσης. Όμως τότε απογοητεύεται και διαπιστώνει ότι η ζωή του δεν έχει νόημα.  

Ας ανακαλύψουμε τον Χριστό, ο οποίος είναι εγγύς. Παραμένει εντός ημών η βασιλεία των ουρανών. Ας γκρεμίζουμε τον κόσμο της φθοράς, της αμαρτίας, της πτώσης και ο Κύριος θα μας ενισχύει. 







Δεν υπάρχουν σχόλια: