Translate

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σιδαριου

 Την Κυριακή 24 του μηνός ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κερκύρας λειτούργησε στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Σιδάρι της βόρειας Κέρκυρας. Κατά την θ λειτουργία ο σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα, και ιδιαίτερα επικεντρώθηκε στο σημείο, που οι κάτοικοι της περιοχής των Γεργεσηνών έπειτα από την θεραπεία του δαιμονισμένου και την καταστροφή της αγέλης των χοίρων, έδιωξαν τον Κύριο από την περιοχή τους, γιατί τούς εμπόδισε στα παράνομα σχέδιά τους και την εκμετάλλευση των τρεχουσών καταστάσεων και των ιδίων συμφερόντων. 

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε πως τα ίδια γεγονότα συνοδεύουν και τον σημερινό κόσμο που είναι υποδουλωμένοι οι άνθρωποι σε έργα πειρασμικά σε έργα συμφεροντολογικά έστω και άν έρχονται σε αντίθεση με τον ίδιον τον Κύριον και το θέλημά Του. Σήμερα οι δήθεν προοδευτικοί άνθρωποι στο βωμό του συμφέροντος και της ποικίλης αμαρτίας είναι παραδεδομένοι στα έργα του σκότους και της αποστασίας από τον θεό. Και τούτο ισχύει όχι μόνο για τους απλούς ανθρώπους αλλά και για την κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας που μπροστά στις όποιες επιδιώξεις θυσιάζουν την πίστη στον Χριστό καί το ήθος και τις ελληνορθόδοξες παραδόσεις της πατρίδας μας, με αποτέλεσμα να προχωρούν σε ένα αποχρωματισμό θρησκευτικό και ηθικό. 

Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους ανθρώπους της εκκλησίας τους πιστούς χριστιανούς σε μια αντίσταση για να έλθει η ανάκαμψη όπως έλεγε ο αλήστου μνήμης  αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. 

Στο τέλος ευχήθηκε να έχουμε μια ευλογημένη ιεραποστολική χρόνια και καλό χειμώνα!














Δεν υπάρχουν σχόλια: