Translate

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΤΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

 Στον Μητροπολιτικό ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 10 Φεβρουαρίου 2022 ο πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων κ. Νεκταρίου για την εορτή της συμπολιούχου και συμπροστάτιδος της Κέρκυρας Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστης, η οποία αναστήλωσε τις ιερές εικόνες και της οποίας το λείψανο ήρθε ως πολύτιμο πνευματικό τιμαλφές στο νησί μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης.

 Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο οποίος αναφέρθηκε στο θεανθρωποκεντρικό φρόνημα της Εκκλησίας, το οποίο έδειξε η Αγία Θεοδώρα “λαμπρότερον χρυσίου”, όπως αναφέρει ο ιερός υμνογράφος. Το φρόνημα αυτό έχει να κάνει με το να είμαστε πνευματικοί άνθρωποι ως τέκνα Θεού που Τον αναγνωρίζουμε διά του Χριστού ως Πατέρα μας, με το να πιστεύουμε ότι είμαστε εικόνες Χριστού, να παιδαγωγούμεθα στην Εκκλησία και να παιδαγωγούμε, όπως έκανε η Αγία τόσο τα παιδιά της όσο και τον λαό της, όπως επίσης και με το να σεβόμαστε τον κόσμο ως καλόν λίαν, να αντιτάσσουμε την αρχοντιά της αγάπης στον ευτελισμό του ατομοκεντρισμού των καιρών μας.

 Ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, αφού ευχήθηκε στους πιστούς, τόνισε ότι η Αγία Θεοδώρα αγωνίστηκε η Εκκλησία να είναι ελεύθερη να ακολουθεί τα δόγματα της αληθείας και ζήτησε από όλους να την επικαλούνται ως πρέσβειρα προς Κύριον.

 Το πρωί της αγιωνύμου ημέρας, Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022, θα γίνει Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ. Δωροθέου και συνιερουργούντος του οικείου ποιμενάρχου κ. Νεκταρίου.










Δεν υπάρχουν σχόλια: