Translate

Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Ποιμαντικές επισκέψεις του Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου

Επισκέψεις σε Φυλακές, Γηροκομεία, Κοινωφελή ιδρύματα και στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, μέσα στην ποιμαντική του μέριμνα έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Μ. Δευτέρας, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τις φυλακές της Κέρκυρας, προσφέροντας δώρα για όλους τους φυλακισμένους για την προσωπική τους υγιεινή, τηλεκάρτες, λαμπάδες και πασχαλινά τσουρέκια.

Επισκέφθηκε τις ακτίνες των φυλακών, τα κελιά των κρατουμένων, και μίλησε με πνευματικούς λόγους στους κρατουμένους, ενισχύοντάς τους στην υπομονή, η οποία προέρχεται από την βαθειά πίστη.

Η Ιερά Μητρόπολις σε μόνιμη βάση, έχει ορίσει δύο ιερείς, πνευματικούς- εξομολόγους, αφενός μεν να τελούν στο ιερό παρεκκλήσιον των φυλακών ιερές ακολουθίες και την Θεία Λειτουργία, και αφετέρου να δέχονται τους κρατουμένους εις εξομολόγησιν. Η δε κοινωνική υπηρεσία της Ιεράς Μητροπόλεως, με την αντίστοιχη των φυλακών, βρίσκονται σε μόνιμη επικοινωνία και συνεργασία.

Ακολούθως επισκέφθηκε τις ψυχιατρικές μονάδες του νησιού, όπου και τέλεσε Ιερόν Ευχέλαιο στον ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στο ψυχιατρείο, με την συμμετοχή του διοικητικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και των ασθενών.

Στη συνέχεια ο κ. Νεκτάριος επισκέφθηκε το Δημοτικό Γηροκομείο, και το Γηροκομείο των καθολικών καλογραιών.

Σήμερα Μεγάλη Τρίτη, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον βρεφονηπιακό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως, και ακολούθως μια ομάδα μικρών παιδιών του σταθμού με την διευθύντρια και τις δασκάλες ήρθαν στο Γραφείο του, του ευχήθηκαν καλή Ανάσταση, και του προσέφεραν από τα χειροτεχνήματα τους έναν μπότη πασχαλινό, και μια χειροποίητη πασχαλινή κάρτα, την οποία φιλοτέχνησαν τα περισσότερα παιδιά του σταθμού, και είχαν το αποτύπωμα τους επάνω σε αυτήν.

Ο Σεβασμιώτατος μετά ταύτα, πορεύτηκε στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου χαιρέτησε όσους ανθρώπους ήταν εκεί, για να λάβουν τα πασχαλινά δέματα. 

Η Ιερά Μητρόπολις στο πλαίσιο της δράσης των κοινωνικών παντοπωλείων, αλλά και εν γένει της φιλανθρωπίας, στο κεντρικό κοινωνικό παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως προσφέρθηκαν 350 δέματα και άνω, στους ανθρώπους οι οποίοι έχασαν την εργασία τους, ή έχουν προβλήματα υγείας κλπ.

Εις δε το κοινωνικό παντοπωλείο της Νοτίου Κερκύρας, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου π. Νικόλαος Ρήγος, προσέφερε άνω των 80 δεμάτων, και εις το παντοπωλείον της Βόρειας Κέρκυρας, που εκπροσωπεί τον Σεβασμιώτατο ο π. Ιωάννης Σαλβάνος προσέφερε γύρω στα 100 δέματα στους ανθρώπους.

 Οι σκηνές είναι συγκινητικές, όταν οι άνθρωποι έρχονται να ευχαριστήσουν εκείνους οι οποίοι εργάζονται για να μην λείψει τίποτα, στους ανθρώπους των ελαχίστων αδελφών μας.

Εκείθεν ο Σεβασμιώτατος πορεύθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, όπου ετέλεσε το μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου, με τη συμμετοχή της Διοικητού του Νοσοκομείου κ. Εγγλεζοπούλου, των Διευθυντών των διαφόρων κλινικών και τμημάτων, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, και όσων ασθενών είχαν την δυνατότητα να παραστούν.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος, απηύθυνε λόγο παρακλητικό και ενισχυτικό, τόσο για τους ακαταπόνητα εργαζομένους ιατρούς, όσο και για τους ασθενείς, οι οποίοι βρίσκονται κατακείμενοι στο κρεβάτι του πόνου.

Στο τέλος, περιήλθε τους θαλάμους των ασθενών των κλινικών του Νοσοκομείου, προσφέροντας στους ασθενείς, στους ιατρούς, νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό, την αναστάσιμη λαμπάδα, τις ευχές του, καθώς και από ένα πασχάλινο τσουρέκι σε όλους.














Δεν υπάρχουν σχόλια: