Translate

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ



Το απόγευμα της Τετάρτης 30 Σεπτεμβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε τον Αγιασμό στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως, κηρύσσοντας την έναρξη των φετινών συναντήσεων επιμόρφωσης των στελεχών και κατηχητών των Ενοριών του νησιού, με θέμα “Παλαιά Διαθήκη και Κατήχηση”.
Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στο χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους συμμετέχοντες τόνισε τη γνώση που θα πρέπει να λάβουν οι νέοι κατηχητές περί των θεμάτων της πίστεώς μας. Όμως η γνώση δεν φθάνει αν δεν συνδέεται και με το βίωμα της εν Χριστώ ζωής, μέσω της συμμετοχής στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας. Ο Τριαδικό μας Θεός δεν είναι μια αφηρημένη έννοια αποκομμένη από τον κόσμο. Είναι Θεός προσωπικός, όπως προσωπικό είναι και το κάλεσμά Του σε όλους μας να Τον ακολουθήσουμε.
Επιπροσθέτως ο κ. Νεκτάριος υπογράμμισε και την ευθύνη που βαραίνει τόσο τον Επίσκοπο, όσο και τους Ιερείς στη διάδοση του μηνύματος της Σωτηρίας στην κοινωνία. Η αποστολή τους, συνέχισε ο Μητροπολίτης, είναι να κηρύσσουν Χριστό Εσταυρωμένο και Αναστάντα εκ νεκρών.
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ονομαστικά τους υπευθύνους του Φροντιστηρίου τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Κουτσούρη και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτοπρ. π. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, για τις άοκνες προσπάθειές τους όλα αυτά τα χρόνια, για την επιμόρφωση των κατηχητών των ενοριών της Κέρκυρας.


























Δεν υπάρχουν σχόλια: