Αφήστε μας την ηλ. διεύθυνση για να λαμβάνετε περισσότερες ειδοποιήσεις

Translate

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Επιμνημόσυνη δέηση για τον Ιωάννη ΚαποδίστριαΤο πρωί της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου 2015 τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση με τη συμπλήρωση 184 χρόνων από τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος, στην Ιερά Μονή Υ.Θ. Πλατυτέρας, όπου και βρίσκεται ο τάφος του. Το παρών έδωσαν αντιπροσωπείες των σχολείων της πόλεως με επικεφαλής τους σημαιοφόρους τους, όπως επίσης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Κώστας Γκούσης.
Στο λόγο του ο κ. Νεκτάριος εξήρε την προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως αποτελεί βαριά κληρονομιά για το νησί της Κέρκυρας να έχει γεννήσει έναν τόσο χαρισματικό πολιτικό, μα πάνω από όλα ένα χριστιανό με πίστη στο Θεό και αγάπη για τον άνθρωπο. Δυστυχώς σήμερα η πατρίδα μας στερείται από ηγέτες του βεληνεκούς του Ιωάννη Καποδίστρια με καθαρή καρδιά, αγάπη για την Ελλάδα μας και ανιδιοτελή προσφορά στους αναξιοπαθούντες. Ο φθόνος όμως, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, και η διχόνοια, δύο αρνητικά γνωρίσματα του λαού μας, διέκοψαν βιαίως την ολοκλήρωση του έργου του πρώτου Κυβερνήτη.
Απευθυνόμενος προς τους μαθητές ο κ. Νεκτάριος τους προέτρεψε να μιμηθούν την ακεραιότητα του χαρακτήρα του Ιωάννη Καποδίστρια και ως νέα γενιά και συνεχιστές του Έθνους μας να οδηγήσουν με τη φρεσκάδα της νιότης τους και τις νέες ιδέες - με πίστη στο Χριστό - την πατρίδα μας στην πρόοδο όπως της αξίζει, σε φάρο αξιών και σεβασμού του ανθρώπου ως προσώπου και ψυχοσωματικής οντότητας.
Εν συνεχεία το λόγο πήρε ως εκπρόσωπος των Εκπαιδευτικών ο Υποδιευθυντής του 2ου Λυκείου Κέρκυρας κ. Σπυρίδων Παχής, αναλύοντας το φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο του Ιωάννη Καποδίστρια. Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν το Ορφανοτροφείο της Αίγινας, η ίδρυση σχολείων σε όλη την έως τότε Ελλάδα, όπως και η επιμόρφωση του Ιερού Κλήρου με την ίδρυση Εκκλησιαστικής Σχολής.
Τέλος ο κ. Νεκτάριος τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του Κυβερνήτη περιστοιχισμένος από τους μαθητές .

Δεν υπάρχουν σχόλια: