Translate

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Χειροθεσία Πρωτοπρεσβύτερου στην Κέρκυρα


Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Ελεούσας, στο χωριό Άνω Γαρούνα.
Στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε στη Βασιλεία των Ουρανών, η οποία όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, είναι ο τόπος όπου όλοι μας θα κατοικήσουμε, είναι η νέα Δημιουργία του Ουράνιου Πατέρα μας. Η δημιουργία Του είναι κτιστή, αφού μόνο Εκείνος είναι Άκτιστος, ο Ων. Τα αγαθά που απολαμβάνουμε, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, είναι άκτιστα, όπως η αγάπη που πλημμυρίζει τις καρδιές των ανθρώπων, είναι η ειρήνη και η δικαιοσύνη. Αυτά τα οποία ποθεί ο άνθρωπος και παλεύει να τα κατακτήσει δια μέσου των αιώνων.
Από την άλλη μεριά ο άνθρωπος δεν συμβιβάζεται με τις δωρεές του Θεού και παραιτείται από αυτές, παραιτούμενος στην πραγματικότητα από τη διαπροσωπική σχέση με το Δημιουργό του. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο εδράζεται η τραγωδία ολόκληρου του ανθρώπινου γένους, που διακόπτει την επικοινωνία, θεωρώντας πως θα θεωθεί μόνο του, χωρίς τη βοήθεια της ίδιας της πηγής της ζωής που είναι ο Τριαδικός μας Θεός.
Ο Κύριός μας υπογράμμισε ο κ. Νεκτάριος στη Βασιλεία του μόνο μια ομάδα ανθρώπων δεν δέχεται, τους αμετανόητους, επειδή ακριβώς ο Χριστός είναι η ίδια η ελευθερία, δεν βιάζει κανέναν να Τον ακολουθήσει, παρά δέχεται μόνο εκείνους που με ελεύθερη βούληση, ανταποκρίνονται στο κάλεσμά Του.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο του χωριού Άνω Γαρούνα πατέρα Θωμά Κασταμονίτη, τον οποίο ο κ. Νεκτάριος στο λόγο του χαρακτήρισε ζηλωτή της τοπικής μας Εκκλησίας, αφού εργάζεται αόκνως στον αμπελώνα του Κυρίου, και ακόμη εξήρε το εκκλησιαστικό ήθος που τον διακρίνει, ευχόμενος να συνεχίσει με ζέση να υπηρετεί το Ιερό Θυσιαστήριο, οδηγώντας τις ψυχές που του έχει εμπιστευθεί ο Αρχιποίμενας Χριστός στη σωτηρία.
 












 

Δεν υπάρχουν σχόλια: