Translate

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Τέλεση Αγιασμού στα σχολεία από το Μητροπολίτη Κερκύρας


Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό σε σχολεία του νησιού, συγκεκριμένα στο 10ο Νηπιαγωγείο, στο 10ο Δημοτικό, στο 7ο Γυμνάσιο, στο 5ο Λύκειο, στο 1ο ΕΠΑΛ και στο Μουσικό Σχολείο, κυρήσοντας την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2015-2016. Ο κ. Νεκτάριος έγινε δεκτός στα σχολεία με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τους μαθητές της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης. Ακόμη παρέστη και η πολιτική ηγεσία του τόπου μας.
Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στους μαθητές σημείωσε πως από τη νέα γεννιά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία αντλούν δύναμη, αποτελούν την ελπίδα της πατρίδος μας. Την δύναμη αυτή όμως τη δίνει ο ίδιος ο Θεός μας που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος, πάνω στον οποίο ακουμπούν, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νεκτάριος, όλοι οι άνθρωποι.
Σήμερα δυστυχώς κυριαρχεί στην κοινωνία μας η άποψη πως δεν υπάρχει ο Θεός και μπορεί ο άνθρωπος στηριζόμενος μόνο στις δικές του δυνάμεις να πετύχει τους στόχους που θέτει στη ζωή του. Γι’αυτόν ακριβώς το λόγο, αποκομμένος από τον Ιησού Χριστό, εμπίπτει σε αστοχίες και λάθη, μικρότερα ή μεγαλύτερα. Είτε το δεχόμαστε, είτε το αρνούμαστε, ο Χριστός είναι ο Ουράνιος Πατέρας μας. Όπως δεν μπορούμε να αρνηθούμε τους βιολογικούς μας γονείς και να τους απορρίψουμε από τη ζωή μας, άλλο τόσο δεν μπορεί να συμβεί αυτό με το Θεό.
Τέλος ο Μητροπολίτης Κερκύρας ευχήθηκε στη μαθητιώσα νεολαία του νησιού καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά, γεμάτη υγεία, αγώνα και προσπάθεια, αλλά και στους δασκάλους και καθηγητές καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που τους έχει εμπιστευτεί ο Κύριό μας, την διάπλαση δηλαδή προσωπικοτήτων ηθικών και χρήσιμων για την κοινωνιά μας, που τόσο πολύ έχει ανάγκη.














Δεν υπάρχουν σχόλια: