Translate

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Συνάντηση του Μητροπολίτη Κερκύρας με επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ


Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος υποδέχτηκε στο κτίριο των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως, επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας από την Κέρκυρα.
Ο κ. Νεκτάριος καλωσόρισε τους νέους σπουδαστές στο σπίτι τους, όπως υπογράμμισε και απευθυνόμενος στα παιδιά τους ευχήθηκε καλή αρχή στο νέο τους ξεκίνημα, το οποίο όπως χαρακτηριστικά είπε, αποτελεί το μεταίχμιο ανάμεσα στην εφηβεία και στην ενηλικίωση, επισημαίνοτας παράλληλα και τους κινδύνους που ελλοχεύουν.
Επιπροσθέτως ο κ. Νεκτάριος παρομοίασε την πορεία της ζωής του ανθρώπου με ένα ωραίο ταξίδι, που περιλαμβάνει όμως δυσκολίες και απογοητεύσεις. Με την προσευχή και την εμπιστοσύνη στο Θεό, οι δυσκολίες αυτές υπερβαίνονται. Ο Ιησούς Χριστός είναι ο μόνος που δεν προδίδει ποτέ τον άνθρωπο. Τον περιμένει ως Πατέρας με ανοιχτή την αγκαλιά Του, αρκεί ο άνθρωπος να Τον ζητήσει στη ζωή Του.
Ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την μεγάλη του χαρά και ικανοποίηση, για την επιτυχία των πνευματικών του παιδιών, αφού στην Εκκλησία είμαστε μια οικογένεια.
Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης προσέφερε κεράσματα και ευλογίες στους νέους φοιτητές, διαβεβαιώνοντάς τους πως και ο ίδιος αλλά και η τοπική μας Εκκλησία θα τους συνοδεύουν και θα τους ενδυναμώνουν με την προσευχή τους.






Δεν υπάρχουν σχόλια: