Translate

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Μητροπολίτης Κερκύρας: ''Να επενδύσουμε στη νεότητα''

mourtzanos-1.jpg
Πηγή : Romfea.gr

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 στο ξενοδοχείο CARAVEL, στα πλαίσια της 5ης έκθεσης ορθόδοξου χριστιανικού βιβλίου που διοργανώνουν οι εκδόσεις «Εν Πλω», παρουσίαση του νέου βιβλίου του π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως Κερκύρας και Παξών και εκπαιδευτικού, με τίτλο: «Με τον καιρό να είναι κόντρα- για νέους και γονείς που ελπίζουν».

Για το βιβλίο μίλησαν η κ. Σοφία Χατζή- Μπάρλα, συγγραφέας και παραγωγός στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «Πειραϊκή Εκκλησία», και ο π. Αναστάσιος Μπαστούνης, προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Ιλίου και θεολόγος, ενώ σκέψεις απηύθυνε και ο συγγραφέας του.

Από την παρουσίαση διεφάνη η ανάγκη η Εκκλησία να επενδύσει σε έναν λόγο σύγχρονο, χωρίς να αλλοιώνει το μήνυμα του Ευαγγελία και την αυθεντικότητα της αλήθειας που είναι ο Χριστός.

Τονίστηκε ότι έχουν πάψει να ισχύουν τα αυτονόητα του παρελθόντος. Σήμερα υπάρχει φόβος ο χριστιανός και ιδίως ο νέος να αποκαλύψει την ταυτότητά του, καθώς η παρουσία της Εκκλησίας θεωρείται ως στροφή στο παρελθόν και οπισθοδρόμηση.

Γι’ αυτό χρειάζεται πειθώ και ελπίδα, που να πηγάζουν μέσα από την αυθεντικότητα της ζωής, του διαλόγου, της αγάπης.

Η Εκκλησία έχει απαντήσεις στους νεανικούς προβληματισμούς, αλλά και να δείξει δρόμους ζωής για τους γονείς, αρκεί να υπάρχει η διάθεση της ακρόασης των προβληματισμών του καθενός. Προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει το βιβλίο.

Την εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο εκδότης κ. Νίκος Σαμπαζιώτης, έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος, εκτός της αναφοράς του στους πνευματικούς δεσμούς που τον συνδέουν με τον συγγραφέα, επεσήμανε την ανάγκη η Εκκλησία να επενδύσει στη νεότητα.

Να προσεγγίσει προσωπικά τους νέους ανθρώπους, με αγάπη και κατανόηση, και να μην επαναπαύεται.

Ο ρόλος τόσο των κληρικών όσο και των λαϊκών είναι σπουδαίος στον αγώνα του επανευαγγελισμού των ανθρώπων.

Το βιβλίο κυκλοφορείται από τις εκδόσεις ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ












Δεν υπάρχουν σχόλια: