Translate

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Η Σύναξις των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στην Ι.Μ. Κερκύρας


Το πρωί της Τρίτης 8 Νοεμβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Ταξιαρχών, στο χωριό Επισκοπιανά.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι ο Θεός δημιούργησε πριν τον άνθρωπο, τα ασώματα Αγγελικά τάγματα εξ’αγάπης, για να γίνουν και εκείνα κοινωνοί της αγαπητικής σχέσεως της Αγίας Τριάδος. Οι Άγγελοι δοξολογούν ακαταπαύστως το Θεό και ταυτόχρονα προστατεύουν τους ανθρώπους και τους δείχνουν την οδό που οδηγεί στη σωτηρία και τη θέωση. Τους Αγίους Αγγέλους τους βλέπουμε να δρουν τόσο στην Παλαιά, όσο και την Καινή Διαθήκη. Ακόμη όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και το Απολυτίκιό του, ο Άγιος Σπυρίδων συλλειτουργούσε με Αγγέλους.
Επιπλέον ο Μητροπολίτης Κερκύρας σημείωσε ότι οι Άγιοι Άγγελοι είναι άτρεπτοι στο κακό και στην αμαρτία. Όντες ελεύθεροι μερικοί απο αυτούς εξέπεσαν από την αγάπη του Δημιουργού τους, και μετατράπηκαν σε δαίμονες. Τότε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είπε στους υπολοίπους “ Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου “. Αλλά το λέγει και σε εμάς σήμερα που είμαστε παραδωμένοι στην αμαρτία και δημιουργούμε έχθρα με τον Τριαδικό μας Θεό, με αποτέλεσμα η σημερινή μας κοινωνία να έχει διασαλευθεί και η αγάπη μεταξύ των ανθρώπων να έχει ψυχρανθεί.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να παραδειγματιστούν από τη ζωή των Αγίων Αγγέλων και να κάνουν σωστή χρήση της ελευθερίας τους, διότι πραγματικά ελεύθερος είναι εκείνος που αγαπά, που πιστεύει, που έχει την ελπίδα του στο Θεό και Τον δοξολογεί, ακολουθώντας την οδό της Χάριτος και της κοινωνίας με τον Κύριό μας, τον Ιησού Χριστό.






Δεν υπάρχουν σχόλια: