Translate

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

O ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

agios dimitrios kerkiras-100

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 20 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου του ομωνύμου Δήμου Αττικής.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας κ Νεκτάριος, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και κληρικούς της Μητροπόλεως και του Ιερού Ναού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Θεία Λειτουργία παρέστη ανάμεσα στους πιστούς και ο διάσημος ηθοποιός του Hollywood Τζόναθαν Τζάκσον.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή του άφρωνος πλουσίου.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αφρωσύνη του σημερινού ανθρώπου, τονίζοντας ότι "και εμείς σήμερα αντιγράψαμε αυτή την αφροσύνη του άφρωνος πλουσίου, και η απίστια μας έκανε να πιστέψουμε στα πλάνα λόγια έχοντας δήθεν μια καλύτερη ποιότητα ζωής."

"Η παγκοσμιοποίηση έφερε την πνευματική ανοησία" ανέφερε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Νεκτάριος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κερκύρας τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Ευγένιου Βούλγαρη, του οποίου φέτος συμπληρώνονται 300 χρόνια από την γέννησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: