Translate

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Κοπή Βασιλόπιτας της Σχολής Γονέων της Ι.Μ. Κερκύρας


Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο, η ευλόγηση και κοπή της Βασιλόπιτας της Σχολής Γονέων της Ι.Μ. Κερκύρας, από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνο Κωνσταντά, ο οποίος εν συνεχεία ομίλησε με θέμα : “Σύγχρονη παιδαγωγική με άρωμα αγιότητος”.

Συγκεκριμένα ο π. Ιουστίνος παρέθεσε παραδείγματα από τις διδαχές των Πατέρων της Εκκλησίας μας σχετικά με την ανατροφή των παιδιών. Οι γονείς χρειάζεται να γαλουχούν τα τέκνα τους “εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου “, να εμφυσούν μέσα στις καρδιές τους, την αγάπη τόσο προς το Θεό, όσο και προς τους ανθρώπους, να προσεύχονται μαζί στο ναό, αλλά και στο σπίτι, να τους μιλούν με ειλικρίνεια και κυρίως να υπάρχει διάλογος μεταξύ γονέα και παιδιού. Η τιμωρία αποτελεί το έσχατο μέτρο πάντοτε. Ακόμη οι γονείς χρειάζεται να συζητούν με τα παιδιά τους και το θέμα του θανάτου και ότι η ζωή συνεχίζεται και πέραν του τάφου, δίδοντας ετσι στα υλικά αγαθά την πραγματική τους αξία. Όπως μας εξηγούν οι Πατέρες της Εκκλησίας μας, το παιδί αποτελεί μια ψυχοσωματική οντότητα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Είναι τεράστια η ευθύνη των γονιών για την ανατροφή τους. Έχουν χρέος, το παιδί που τους δώρησε ο Χριστός, να το διαπλάσουν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Απόστολος των εθνών Παύλος “ εις άνδρα τέλειον, εις μέτρον ηλικίας, του πληρώματος του Χριστού “.

Καταλήγοντας ο π. Ιουστίνος επεσήμανε ότι στη σημερινή εποχή ένα από τα δυσκολότερα εγχειρήματα είναι η ανατροφή των παιδιών. Από την άλλη μεριά όμως η Αγία Γραφή, καθώς και οι Άγιοι Πατέρες αποτελούν τον οδηγό μας. Τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την προσευχή των γονέων και την απόλυτη εμπιστοσύνη τους στο θέλημα του Θεού.

Εν συνεχεία τέθηκαν ερωτήσεις και ακολούθησε συζήτηση.






Δεν υπάρχουν σχόλια: