Translate

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Μητροπολίτης Κένυας : “Οι άνθρωποι στην Αφρική διψούν για Χριστό ”.


Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. των Αγίων Πάντων, στην πόλη της Κέρκυρας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κένυας κ. Μακαρίου.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος έκανε εκτενή αναφορά στο μεγάλο Ιεραποστολικό έργο που συντελείται στην Αφρικανική ήπειρο, από την Εκκλησία μας. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζητούν να ακούσουν τον λόγο του Κυρίου, τον λόγο της αληθείας. Οι άνθρωποι διψούν για Χριστό. Μέσα στο Ευαγγέλιο ανακαλύπτουν ότι ο Θεός έγινε άνθρωπος και θυσιάστηκε επί του Σταυρού, για την σωτηρία του σύμπαντος κόσμου. Ο Ιησούς Χριστός δεν ξεχωρίζει τα πλάσματά Του, ανάλογα με το χρώμα του δέρματός τους. Είναι όλα παιδιά Του και επιθυμεί την ενδοτριαδική αγάπη να την μοιραστεί με όλους τους ανθρώπους. Αυτή είναι η Εκκλησία μας, το Σώμα του ζώντος Χριστού.
Επιπλέον ο κ. Μακάριος υπογράμμισε ότι οι δυσκολίες είναι πολλές, στο Ιεραποστολικό έργο, αλλά όχι ανυπέρβλητες. Η Θεία Χάρις είναι Εκείνη που δίδει δύναμη. Τα πάντα γίνονται για την αγάπη του Χριστού και την διακονία των ανθρώπων.

Τέλος ο Μητροπολίτης Κένυας ζήτησε από τους πιστούς να προσεύχονται, ώστε συν τω χρόνω περισσότεροι άνθρωποι να γίνονται κοινωνοί της αγάπης και της αληθείας. 














Δεν υπάρχουν σχόλια: