Translate

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Αγιασμός Φροντιστηρίου Στελεχών και Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ι.Μ. Κερκύρας



Το απόγευμα της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε τον Αγιασμό του Φροντιστηρίου Στελεχών και της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, στο Πνευματικό Κέντρο.
Ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά στους σπουδαστές των δύο τμημάτων, σημειώνοντας για τους  κατηχητές ότι χρειάζεται να οπλιστούν με πίστη στον Χριστό και να μην διστάζουν, ώστε να αντιμετωπίσουν την πολυποίκιλη κακία του κόσμου. Η Εκκλησία μας σήμερα βάλλεται πανταχόθεν. Η εποχή στην οποία ζούμε ομοιάζει, με την Ρωμαϊκή, όπου είχε επιβληθεί στους ανθρώπους η λατρεία του αυτοκράτορα ως θεού. Έτσι και τώρα οι ισχυροί του κόσμου, εξοβελίζουν τον αληθινό Θεό, από τις ζωές των ανθρώπων, απαιτώντας υποταγή και πιστή εφαρμογή των αντίχριστων σχεδίων τους.
Ακόμη ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι οι καθηγητές της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της τοπικής Εκκλησίας καλούνται να διδάξουν στους σπουδαστές τον τρόπο της Δοξολογίας του Τριαδικού Θεού, αποδίδοντας μουσικά τα νοήματα της Πίστεώς μας στο πλήρωμα της Εκκλησίας, χωρίς υπερβολές και αισθήματα αυτοπροβολής. Όλα είναι δώρα του Θεού προς τον άνθρωπο, εκείνος απλώς αντιπροσφέρει τα δώρα αυτά στον Δημιουργό του και γιατί όχι να επαυξήσει τα τάλαντα που του έχουν δοθεί, είπε κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος.











Δεν υπάρχουν σχόλια: