Translate

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Τέλεση Αγιασμών στην Κέρκυρα


Την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε τον Αγιασμό στα κάτωθι σχολεία : 6ο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό, 3ο και 4ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο και στο Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο.
Μιλώντας προς τους μαθητές ο κ. Νεκτάριος, αφού τους ευχήθηκε καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά, τους προέτρεψε να έχουν πνεύμα μαθητείας, σοφίας και συνέσεως, όπως ο Κύριός μας. Εκείνος που διακατέχεται από το πνεύμα αυτό της μαθητείας, σε συνδυασμό με την ολόθερμη αγάπη και πίστη προς τον Θεό, καθίσταται ολοκληρωμένη προσωπικότητα.
Ακόμη ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τα παιδιά να αγωνίζονται και να αντιστέκονται, ιδιαιτέρως στη σημερινή εποχή όπου οι ισχυροί της γης έχουν διασαλεύσει τα πάντα, με την παραχάραξη της ιστορία μας και τον εξοβελισμό του Χριστού, από την ζωή μας. Εις πείσμα όμως όλων αυτών που τεκταίνονται, οι νέοι άνθρωποι αγαπούν τον Θεό και βρίσκονται κοντά στην Εκκλησία τους.

Τα παιδιά υποδέχθηκαν το Μητροπολίτη Κερκύρας με σεβασμό και ο ίδιος αισθάνθηκε μεγάλη χαρα, επικοινωνώντας μαζί τους, ενώ είχε και την ευκαιρία να συζητήσει με τους διευθυντές και τους συλλόγους των διδασκόντων, σε πολύ καλό κλίμα. 

















Δεν υπάρχουν σχόλια: