Translate

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Κερκύρας Νεκτάριος : ” Στην εποχή μας εκλείπουν η αγάπη και το πνεύμα ανδρείας”.



Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, με την παρουσία πλήθους πιστών.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας αφού εξέφρασε την μεγάλη του χαρά, για την παρουσία των προσκυνητών, τόσο Ελληνών, όσο και Ρώσων, ανέλυσε την Αποστολική περικοπή της ημέρας, από την Α’ προς Κορινθίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου. Ο Απόστολος των εθνών, προτρέπει του Κορινθίους,  να βρίσκονται εν εγρηγόρσει, να έχουν αγάπη προς τον Θεό και στους αδελφούς και να είναι ανδρείοι στην πίστη, Γρηγορείτε, στήκετε εν τη πίστει, ανδρίζεσθε, κραταιούσθε”. Όλα αυτά για τον Χριστό και όχι για τον εαυτό τους. Δυστυχώς σήμερα η ανθρωπότητα έχει παραδοθεί στον υλισμό του καταναλωτισμού και την ικανοποίηση των ψεύτικων αναγκών. Επιπλέον, χάριν της παγκοσμιοποιήσεως, καταστρέφονται λαοί και έθνη. Στην εποχή μας εκλείπουν η αγάπη και το πνεύμα ανδρείας.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να μένουν εδραίοι στην πίστη στον Τριαδικό Θεό, με πνεύμα διακονίας προς τους υπόλοιπους ανθρώπους.
  







Δεν υπάρχουν σχόλια: